ŠOKANTNI DETALJI! SKANDALOZNA ISPOVEST BAJDENOVOG SINA: Otkriveno gde je otišao novac od Ukrajinaca
Hanter Bajden, Foto: Profimedia

MEMOARI

ŠOKANTNI DETALJI! SKANDALOZNA ISPOVEST BAJDENOVOG SINA: Otkriveno gde je otišao novac od Ukrajinaca

Hanter je u memoarima „Divne stvari“ koji će svetlo dana ugledati 6. aprila, obelodanio na šta je potrošio novac

Objavljeno:

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džoa Bajdena, sledeće nedelje planira da objavi memoare u kojima će javnosti razotkriti svoju borbu sa zavisnošću o drogama i alkoholu, javljaju američki mediji.

Hanter je u memoarima „Divne stvari“ koji će svetlo dana ugledati 6. aprila, obelodanio na šta je potrošio novac koji je zaradio u ukrajinskoj gasnoj kompaniji „Burizma“. Kako piše „Vašington post“, novac je potrošen na – drogu i alkohol.

„U svojoj knjizi predsednikov sin piše da je novac otišao na njegovu zavisnost od alkohola i droga od kojih pati ceo život i što je uništavalo njegove odnose sa porodicom i karijeru“, navodi vašingtonski dnevnik.

List navodi odlomak iz knjige u kojem Hanter Bajden opisuje događaje:

„Za samo poslednjih pet godina raspao mi se brak, koji je trajao dvadeset godina, prislanjali su mi pištolj uz lice, u jednom trenutku sam sasvim nestao, živeo sam u motelu gde je noć koštala 59 dolara, uplašio sam porodicu više nego sebe samog“, naveo je Hanter Bajden koji je bio zaposlen kao savetnik rukovodstva „Burizme“ i za to dobijao 50.000 dolara mesečno.

Republikanci su tvrdili da su Ukrajinci plaćali Hanteru Bajdenu 50.000 dolara mesečno iako on nema nikakvog iskustva u naftnoj oblasti što je dalo povoda za tvrdnje da su i on i otac bili umešani u korupcionaške šeme u Ukrajini. Džozef Bajden negira sve optužbe, dok sin ne smatra da je bilo šta neetično u činjenici da je počeo da radi za „Burizmu“ u vreme kada je njegov otac bio potpredsednik SAD.

Hanter priznaje da mu je očeva politička karijera bila od pomoći, ali naglašava da ni on, ni njegov otac nisu učinili ništa protivzakonito, posebno kada je reč o ovoj ukrajinskoj kompaniji.

- Kupovao sam kokain na ulicama Vašingtona, a svoj sam kuvao u hotelskom bungalovu u Los Anđelesu, piše u knjizi, prenosi Njujork tajms.

U memoarima 51-godišnji Bajden se priseća kako je krek kupio od zavisnika i beskućnika koji se kasnije preselio kod njega.

- Veza je bila simbiotska. Bila su to dva zavisnika o kreku koji nisu uspeli da pronađu put iz papirnate kesice.

Predsednikov jedini preživeli sin opisao je incident koji se dogodio 2016. godine kada je otišao da potraži drogu u kampu za beskućnike u Los Anđelesu.

- Prošao sam i zaobišao ljude sklupčane na tankim komadima kartona. Iznad njih primetio sam neosvetljeni šator. Bio je mrkli mrak. Video sam samo pištolj uperen u moje lice, piše.

Bajden je otpušten iz mornarice 2014. nakon pozitivnog testa na kokain. U knjizi 'Beautiful Things' priseća se vremena kada je bio 'toliko očajan za pićem' da nije mogao da prošeta ni jednim blokom, od prodavnice pića do svog doma, a da ne otvori flašu. Hanter opisuje kako je počeo jako da pije u dvadesetim godinama, išao je na odvikavanje, ali vratio se piću nakon što mu je brat 2015. godine umro od raka mozga u 46. godini.

Hanter, koji je sada "čist" i živi u Los Anđelesu, priseća se i automobilske nesreće koju su on i brat Bo preživeli u decembru 1972. U nesreći, koja se dogodila samo nekoliko nedelja nakon što je njihov otac prvi put izabran za senatora Delavera, poginule su njegova majka, Nilia Baden, i tada jednogodišnja sestra Naomi.

- Odjednom vidim kako se glava moje majke okreće udesno. Ne sećam se više ničega o njenom profilu: pogleda u očima, ekspresije. Glava joj se jednostavno njiše, piše.

Hanter, koga je otac Bajden uvek podržavao, bio je često u fokusu napada Donalda Trampa i republikanaca, posebno zbog njegovih poslovnih aranžmana u Ukrajini i Kini u vreme kada je Džo Bajden bio potpredsednik SAD-a u administraciji Baraka Obame.

U decembru 2019. godine Zastupnički dom Kongresa pod većinskom kontrolom demokrata izglasao je Trampov opoziv optužujući ga za zloupotrebu položaja i ometanje rada Kongresa zbog njegovih pokušaja da zamrzavanjem vojne pomoći Ukrajini izvrši pritisak na vlasti u Kijevu da istraže bivšeg potpredsednika SAD-a i poslovanje njegovog sina. Tokom istrage Hantera i njegovih saradnika proveravalo se jesu li prekršili zakone o porezima i pranju novca poslujući sa stranim državama. U knjizi Hanter tvrdi da nije učinio 'ništa neetično'.

- Epizoda koja je dovela do opoziva predsednika i stavila me u srce najveće političke bajke decenije, najznačajnija je po svojoj epskoj banalnosti, piše Bajden.

Bonus video:

03:04

MOŽEMO DA OČEKUJEMO BAJDENA U BEOGRADU! Dačić predstavio najvažniji zadatak koji treba ostvariti (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.