JEZIVO! PRIKAZANI NOVI SNIMCI NA SUĐENJU ZA UBISTVO FLOJDA: Stravičan detalj koji je mnogima promakao (VIDEO)
Policijski snimak, Foto: Prinscreen

MOLIO POLICIJU

JEZIVO! PRIKAZANI NOVI SNIMCI NA SUĐENJU ZA UBISTVO FLOJDA: Stravičan detalj koji je mnogima promakao (VIDEO)

Tokom suđenja policajcu Dereku Šovinu za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda prikazani su snimci sa kamera

Objavljeno:

Na suđenju za ubistvo Džordža Flojda prikazani su policijski snimci na kojima se vidi kako Flojd, tokom hapšenja u Minesoti, moli policiju da ga puste i rekao svojoj deci da ih voli. O događajima 25. maja prošle godine svedočili su i očevici.

Tokom suđenja policajcu Dereku Šovinu za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda prikazani su snimci sa kamera koje su policajci nosili na sebi za vreme hapšenja. Na njima se čuje kako Flojd moli policiju da ga puste.

Čuje se i kako Flojd, dok su ga policajci držali na zemlji, govori kako voli svoju majku i decu, prenosi Rojters.

Prolaznici su nakon toga prilazili policajcima i rekli kako će se Flojd ugušiti zbog načina na koji ga drže na zemlji, a upozoravali su ih i da provere njegovo stanje kada je bio u nesvesti.

Policajac Derek Šovin, koji je otpušten ubrzo nakon smrti Džordža Flojda, tereti se za ubistvo Džordža Flojda. Šovin se izjasnio da nije kriv, a njegovi advokati pokušavaju da dokažu da je Flojd preminuo od prevelike doze narkotika, pošto su u njegovoj krvi pronađeni fentanil i metamfetamin.

Smrt Džordža Flojda izazvala je proteste protiv policijske brutalnosti nad Afroamerikancima širom SAD i sveta, a okupljanja u pojedinim gradovima su postala nasilna, zbog čega je i policija morala da interveniše.

Bonus video:

19:57

VEČERNJI DNEVNIK 31.03.2021.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.