TURSKA OBNAVLJA BLOKADE TOKOM VIKENDA: 58 provincija označeno kao "CRVENA" ili "VRLO RIZIČNA" područja!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: EPA-EFE/ANDREW GOMBERT

nije dobro

TURSKA OBNAVLJA BLOKADE TOKOM VIKENDA: 58 provincija označeno kao "CRVENA" ili "VRLO RIZIČNA" područja!

Noćni policijski čas će se nastaviti tokom vikenda širom zemlje

Objavljeno:

Turska će obnoviti blokade tokom vikenda u većini svojih provincija i nametnuće ograničenja u vezi sa muslimanskim svetim mesecom Ramazanom, nakon naglog povećanja slučajeva kovida-19.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je u televizijskom obraćanju, nakon sastanka vlade, rekao da je 58 turskih provincija od ukupno 81, uključujući Istanbul i Ankaru, sada označeno kao "crvena" ili "vrlo rizična" područja i da će u njima važiti blokade i subotom i nedeljom, prenosi agencija AP.

"Noćni policijski čas će se nastaviti tokom vikenda širom zemlje", rekao je predsednik Turske.

Samo 17 provincija bilo je u "crvenoj" kategoriji 2. marta, kada su škole delimično nastavile sa radom, kafićima i restoranima je dozvoljeno da rade polovičnim kapacitetom, a u nekoliko gradova je ublažen policijski čas za vikend.

"Povećanje broja slučajeva i pacijenata, kao i skok broja umrlih, primorava nas da preispitamo postojeće mere", rekao je Erdogan u obraćanju naciji.

"Broj naših provincija koje su u crvenoj kategoriji, koja predstavlja kategoriju vrlo visokog rizika, dostigao je 58, što predstavlja 80 odsto stanovništva. Moraćemo da preduzmemo neke žrtve tokom meseca Ramazana", rekao je predsednik Turske.

Tokom ramazana, širom Turske, restorani, kafići i slični objekti biće otvoreni samo za opciju prodaje za poneti, prenosi turska agencija Anadolija.

Ramazan počinje 13. aprila i traje do 13. maja.

Do danas, u Turskoj je registrovano ukupno 31.230 smrtnih ishoda, dok se skoro tri miliona osoba oporavilo od korona virusa. Zabeleženo je ukupno više od 3,24 miliona slučajeva zaraze korona virusom.

Bonus video:

02:35

POMOĆ NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA KOJI SE BORE SA USAMLJENOŠĆU U Subotici počeo sa radom telefonski centar za podršku KURIR TELEVIZIJA

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.