MUŠKARAC KRVNIČKI TUKAO ŽENU DOK SU SVI GLEDALI: Čuvar koji ih je video hladnokrvno zatvorio vrata! (VIDEO)
Udarao ženu, Foto: Printscreen / Twiter

jezivo

MUŠKARAC KRVNIČKI TUKAO ŽENU DOK SU SVI GLEDALI: Čuvar koji ih je video hladnokrvno zatvorio vrata! (VIDEO)

„Sledeća osoba koju ciljate, bilo da je reč kroz govor, preteću aktivnost ili bilo šta drugo, hodajući trotoarom ili na peronu voza, može biti policajac grada Njujorka u civilu.

Objavljeno: 07:33h

Odeljenje za zločine iz mržnje u policiji Njujorka traži osumnjičenog koji je viđen kako divljački tuče stariju Azijatkinju na Menhetnu, u centru grada, takođe navodno davajući joj rasne epitete tokom napada.

Jedinica za zločin iz mržnje pozvala je javnost da pomogne u identifikaciji počinioca nakon napada u ponedeljak ujutro, kada je Afroamerikanac teške građe brutalno udarao nogama i šutirao 65-godišnjakinju ispred luksuznog stambenog kompleksa, nastavljajući da je gazi. po glavi nakon što ju je srušio na zemlju.

Napad je snimljen na grafičkom nadzornom snimku, na kome se vidi kako nekoliko svedoka, navodno uključujući najmanje jednog zaštitara, posmatra premlaćivanje, ali da ne preduzima ništa da interveniše. Osumnjičenom je dozvoljeno da se udalji sa lica mesta.

„Ovo je gnusan napad na 65-godišnju azijsku damu koji se dogodio jutros ispred 360. zapadne 43. ulice“, rekla je radna grupa za azijske zločine iz mržnje NIPD-a u sada izbrisanom tvitu. "Hladnokrvni čuvar zgrade ne samo da nije pružio pomoć, već je zatvorio vrata žrtvi."

Žena koja nije identifikovana zadobila je ozbiljne povrede i odvedena je u bolnicu na lečenje, rekla je policija, dodajući da je osumnjičeni tokom napada davao antiazijske komentare, navodno govoreći ženi „J****e se. Ne pripadate ovde. "

Zaposleni u zgradi u blizini stambenog kompleksa rekli su za New York Daily News da prepoznaju osumnjičenog, rekavši da veruju da je lokalni beskućnik koji često luta komšilukom i provodi vreme u obližnjem parku.

Ranije u ponedeljak, jedinica za zločin iz mržnje takođe je podelila snimke na kojima se vidi napad na vagon podzemne železnice na Menhetnu, u kome se čini da je mladi Azijat zagušen dok nije izgubio svest. Nejasno je šta je podstaklo tuču, ali NIPD je takođe zatražio javne informacije o incidentu, uključujući datum i vreme kada se dogodio.

Do nasilja dolazi kada NIPD izveštava o velikom porastu broja antiazijskih zločina iz mržnje u gradu. Do sada je 2021. godine odeljenje izbrojalo 31 rasno motivisani zločin nad Azijatima, u poređenju sa samo 11 u istom vremenskom periodu 2020. Taj napad je podstakao policiju da pokrene zasebnu azijsku radnu grupu za zločin iz mržnje krajem prošle godine, dok je nedavno NIPD rekao pojačalo bi patrole i doseg u azijskim zajednicama.

„Sledeća osoba koju ciljate, bilo da je reč kroz govor, preteću aktivnost ili bilo šta drugo, hodajući trotoarom ili na peronu voza, može biti policajac grada Njujorka u civilu. Pa dobro razmislite “, komesar NIPD Dermot Shea upozorio je potencijalne napadače prošle nedelje.

(Espreso/Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.