ILON MASK TVITOVAO, PA BRISAO: Njegove reči su se i pored toga PROŠIRILE PO DRUŠTVENIM MREŽAMA
Ilon Mask, Foto: AP

piši briši

ILON MASK TVITOVAO, PA BRISAO: Njegove reči su se i pored toga PROŠIRILE PO DRUŠTVENIM MREŽAMA

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) sukobila se ranije sa Maskom i Teslom zbog Maskove "nesputane" upotrebe Tvitera ranije

Objavljeno:

U odgovoru pratiocima dodao je da misli da će se to desiti "verovatno kroz nekoliko meseci".

Ovaj drugi Maskov tvit koji govori o tome kada bi Tesla mogla da prestigne Epl koji trenutno važi za najvredniju kompaniju na svetu, izbrisan je. Međutim, skrinšotovi su već rašireni po Tviteru.

Američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) sukobila se ranije sa Maskom i Teslom zbog Maskove "nesputane" upotrebe Tvitera ranije.

U trećem kvartalu 2018. godine, SEC je optužila Maska za prevaru, nakon što je tvitovao svojim desetinama miliona pratilaca da planira da onemogući javnosti kupovinu akcija Tesle, po ceni od 420 dolara po akciji, kao i da je osigurao sredstva da to sprovede. Tog dana, cene akcija Tesle skočile su više od šest odsto, prenosi CNBC.

Mask i njegova kompanija tada su pristali na nagodbu, a morali su i da isplate po 20 miliona dolara.

Međutim, SEC ga je tužila za kršenje tog dogovora nakon što je početkom 2019. tvitovao brojeve koji se tiču Tesline proizvodnje.

Po revidiranom dogovoru, Tesla je obavezna da odobri sve pisane poruke, uključujući i tvitove i objave na drugim društvenim mrežama koje Mask želi da objavi, a koje se tiču same kompanije. Kompanija nikada nije objavila ko ima ulogu u javnosti poznatu kao "Tviter bejbisiter Ilona Maska".

Nedavno, akcionar Tesle Čejs Geriti podneo je tužbu protiv Maska zbog njegove kontinuirane upotrebe Tvitera, rekavši da je upravo Mask akcionare koštao milijarde dolara, na primer, kada je u maju prošle godine napisao da je cena akcije Tesle, po njegovom mišljenju, previsoka. Nakon te objave, cene akcija Tesle pale su za 10 odsto, što je uticalo na pad Tesline tržišne vrednosti od 13 milijardi dolara.

Bonus video:

00:43

RUSI ŠALJU TRAMPU VAKCINU? Tvrde da može odmah da se izleči od korone! Evo ŠTA stoji iza toga! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.