GORI TANKER PUN NAFTE: Do incidenta došlo usred napada Huta iz Jemena, POGOĐEN NEPOZNATIM PROJEKTILOM! (FOTO)
Za sada niko nije preuzeo odgovornost, Foto: AP

UŽAS

GORI TANKER PUN NAFTE: Do incidenta došlo usred napada Huta iz Jemena, POGOĐEN NEPOZNATIM PROJEKTILOM! (FOTO)

Za sada niko nije preuzeo odgovornost, ali je do incidenta došlo usled napada osam dronova sa bombama koje su aktivirali pobunjeni Huti iz Jemena

Objavljeno:

U naftnom postrojenju u Saudijskoj Arabiji zapalio se tanker sa gorivom nakon što ga je pogodio nepoznati projektil, saopštilo je danas to kraljevstvo.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost, ali je do incidenta došlo usled napada osam dronova sa bombama koje su aktivirali pobunjeni Huti iz Jemena, prenosi AP.

Saudijsko Ministarstvo energetike potvrdilo je da je do napada došlo sinoć oko 21 sat po lokalnom vremenu u Jitanu, koji se nalazi 970 kilometara jugozapadno od Rijada, a sem što je jedan tanker sa nafrom zapaljen, nije bilo drugih posledica.

Ministarstvo odbrane Saudijske Arabije saopštilo je danas da planira da preduzme odgovarajuće akcije radi zaštite objekata za izvoz nafte nakon niza napada jemenskih Huta na naftna postrojenja, izvestila je saudijska novinska agencija.

U poslednje vreme Saudijska Arabija se suočava sa sve više takvih napada, koji nisu prestali ni nakon što je ponuđeno primirje u ponedeljak.

Ministarstvo je navelo da je u poslednjem napadu, koji se dogodio sinoć, pogođen centar za distribuciju naftnih derivata u južnom saudijskom regionu Jizan, dodaje saudijska agencija, a prenosi Rojters.

U Jizanu se nalazi rafinerija nafte i objekti u luci za energetsku kompaniju Saudi Arabian Oil.co, a ta rafinerija, koja ima kapacitet proizvodnje 400.000 barel dnevno, svoju prvu isporuku imala je prošle godine.

Saudijska vojska će štititi naftna postrojenja od napada.

U poslednje vreme Saudijska Arabija se suočava sa sve više napada grupe jemenskih Huta na naftne kapacitete, koji nisu prestali ni nakon što je ponuđeno primirje u ponedeljak.

Bonus video:

02:29

Espreso anketa

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.