HAOS NA ULICAMA! Jordanska policija razbila proteste, uhapšene desetine ljudi
Foto: Profimedia

JORDAN

HAOS NA ULICAMA! Jordanska policija razbila proteste, uhapšene desetine ljudi

Ministar unutrašnjih poslova Mazen al Faraia izjavio je da kraljevina neće tolerisati proteste koji bi pogoršali trenutnu zdravstvenu krizu

Objavljeno:

Jordanska policija danas je prekinula proteste u Amanu i drugim gradovima u kojima se obeležava 10. godišnjica prodemokratskih demonstracija poznatih kao Arapsko proleće, a vlasti su pritvorile desetine aktivista, prenosi Rojters.

Svedoci su potvrdili agenciji da je policija u Amanu uhapsila nekoliko ljudi koji su prkosili vladinoj zabrani okupljanja i sprečila prilaz drugima koji su se uputili u centar grada, a veliki broj policijaca uz desetine specijalnih vozila za razbijanje nereda opkolilo je glavne gradske ulice kako bi se zaustavilo bilo kakvo okupljanje.

Rojters prenosi da su manji protesti prekinuti u nekoliko gradova širom zemlje i tom prilikom su uhapšeni istaknuti lokalni aktivisti.

Ministar unutrašnjih poslova Mazen al Faraia izjavio je da kraljevina neće tolerisati proteste koji bi pogoršali trenutnu zdravstvenu krizu.

Policija je nedavno koristila suzavac za suzbijanje demonstracija koje su izbile u mnogim gradovima i naseljima širom Jordana zbog restriktivnih mera uvedenih radi suzbijanja širenja virusa korona i u znak protesta zbog uvođenja policijskog časa, navodi agencija.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.