ALARMANTNO! NOVI CRNI REKORD U BRAZILU Za 24 sata preminula 3.251 osoba, a novozaraženih više od 80.000
Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

KORONA SE NE SMIRUJE

ALARMANTNO! NOVI CRNI REKORD U BRAZILU Za 24 sata preminula 3.251 osoba, a novozaraženih više od 80.000

Na meti javnosti je deničarski predsednik Žair Bolsonaro, koji i dalje umanjuje opasnost od virusa iako je Brazil zemlja sa najviše preminulih i zaraženih u svetu posle Sjedinjenih Država

Objavljeno:

Brazil je ponovo oborio crni rekord po broju prmeinulih od koronavirusa, treći put u poslednjih desetak dana!

Za poslednja 24 sata u najvećoj zemli Južne Amerike preminula je još 3.251 osoba, dok je koronavirus otkriven kod više od 80.000. Obe brojke ukazuju da je virus van kontrole i da je zdravstveni sistem pred pucanjem. Prošle nedelje kapaciteti u bolnicama u velikim gradovima bili su popunjeni sa 95 odsto kapaciteta.

Na meti javnosti je deničarski predsednik Žair Bolsonaro, koji i dalje umanjuje opasnost od virusa iako je Brazil zemlja sa najviše preminulih i zaraženih u svetu posle Sjedinjenih Država. U Brazilu je do sada preminulo više od 298.000 dok je zaraženo preko čak 12,1 milion građan. Uprkos tome predsednik Bolsonaro javno izražava sumnje u vakcine i odbija da uvede zaključavanje na nivou cele države. On se u ponedeljak uveče u udarnom terminu obratio naciji, ali njegov nastup na državnoj televiziji označio je početak protesta nezadovoljnih građana koji su lupali u šerpe i lonce.

Do sada je vakcinu i revakcinu od 212 miliona žitelja Brazila primilo tek njih 2,6 odsto. Karisa Etijen regionalna direktorka Svetske zdravstvene organizacije SZO pozvala je građane da se pridržavaju preporučenih mera, držanja distance i nošenja zaštitnih maski, kako bi se zaustavilo širenje virusa.

Bonus video:

01:18

Da li nas vakcina štiti samo od razvoja bolesti?

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.