DRAMA JE PRIVEDENA KRAJU! Nestale VAKCINE PRONAĐENE u fabrici u Italiji, namenjene su za EU i siromašne zemlje
Foto: Profimedia

VAKCINA

DRAMA JE PRIVEDENA KRAJU! Nestale VAKCINE PRONAĐENE u fabrici u Italiji, namenjene su za EU i siromašne zemlje

To je dvostruko veća količina od one koju je cela EU do sada dobila od Astra Zeneke, dok za Britance ona znači garanciju da će gotovo 15 miliona građana dobiti drugu dozu

Objavljeno:

AstraZeneka je danas saopštila da je oko 29 miliona doza vakcina protiv kovid-19 pronađenih tokom inspekcije u fabrici u Italiji namenjeno Evropskoj uniji i za donacije siromašnijim zemljama u okviru šeme KOVAKS, koju vodi Svetska zdravstvena organizacija.

Na zahtev Evropske komisije, italijanske bezbednosne snage su pregledale fabriku Katalent u Ananjiju, nedaleko od Rima, gde su pronašle zalihu vakcina, izvestio je dnevnik "Stampa" prenosi Rojters.

To je dvostruko veća količina od one koju je cela EU do sada dobila od Astra Zeneke, dok za Britance ona znači garanciju da će gotovo 15 miliona građana dobiti drugu dozu.

"Iriš tajms", je u svom tekstu o ovom slučaju potvrdio da je reč o dozama vakcine proizvedenim u holandskoj fabrici, koje su završili u Italiji.

Hoće li EU zaista preuzeti ovu količninu za sebe i za Kovaks program, ostaje da se vidi.

Italijanski zvaničnik je kasnije potvrdio izveštaj o inspekciji i rekao da će vakcine biti poslate u Belgiju.

Podsetimo, "Stampa" je u svom tekstu ranije optužila kompaniju Astra Zeneka da je sakrila u fabrici u Italiji 30 miliona doza vakcine protiv virusa korona, a da je te doze namenila Britaniji.

Bonus video:

01:18

Da li nas vakcina štiti samo od razvoja bolesti?

(Espreso/Tanjug)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.