Suzavcem na demonstrante! Žestoki protesti u Americi zbog brutalnosti policije! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

Nema mira

Suzavcem na demonstrante! Žestoki protesti u Americi zbog brutalnosti policije! (FOTO) (VIDEO)

Policajac afroameričkog porekla ubio je u utorak naoružanog muškarca, takođe afroameričkog porekla, u stambenom kompleksu u gradu Šarlotu, što je izazvalo ulične proteste, koji su trajali do kasno u noć
Objavljeno:

Lokalna policija navela je na svom nalogu na Tviteru da je u protestima povređeno oko 12 policajaca, uključujući jednog policajca koji je pogođen kamenom u lice, i istakla da su učesnici protesta uništavali obeležena policijska vozila.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na televizijskim snimcima vidi se kako policija ispaljuje suzavac kako bi rasterala okupljene demonstrante, prenosi AP.

Portparol policije Kit Tritli naveo je u saopštenju da je policija otišla u kompleks sa nalogom za hapšenje jednog osumnjičenog kada su ugledali jednog muškarca u automobilu, ali to nije bio osumnjičeni za kojim su tragali. Policajci su videli kako izlazi iz automobila sa pištoljem i onda se vraća unutra, objasnio je Tritli. Kada su mu prišli, on je ponovo izašao iz kola sa pištoljem, a policajci su ga smatrali pretnjom i najmanje jedan je pucao u njega, naveo je on.

Muškarac, koji je identifikovan kao Kit Lamont Skot (43), prevezen je u bolnicu gde je konstatovana smrt.

Protesti u Šarlotu usledili su samo nekoliko sati pošto su u Tulsi u saveznoj državi Olkahoma izbile demonstracije jer je policija pucala na nenaoružanog muškaraca, takođe afroameričkog porekla.

Policajac Brentli Vinson, koji je pucao u Skota, poslat je na administrativno odsustvo, što je standardna procedura u takvim slučajevima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.