ODSEKLA JE DETETU (4) GLAVU, RASKOMADALA TELO, VIKALA ALAHU AKBAR: Na kraju je prozivala i Putina!
Dadilja Bobokulova, Foto: Profimedia

jezivo

ODSEKLA JE DETETU (4) GLAVU, RASKOMADALA TELO, VIKALA ALAHU AKBAR: Na kraju je prozivala i Putina!

Njen prevodilac rekao je da se izjavila krivom po optužnici pre nego što joj je određen pritvor.

Objavljeno:

Bejbisiterka iz Rusije je šokirala naciju brutalnim ubistvom deteta sa invalititetom koje joj je povereno na čuvanje. Ona je na suđenje došla osmehujući se, nakon što je detetovo telo raskomadala.

Sudija je 2017. godine Gulchehru Bobokulovu okrivio za ubistvo Nastije Meščerjakove, koja je patila od urođene mane zbog koje nije mogla da hoda, kao i epilepsije i poteškoća u učenju. Godinu dana ranije bejbisiterka je čekajući roditelje da napuste dom zadavila dete i odsekla joj glavu nožem.

Nakon zločina zapalila je stan i detetovu glavu odnela taksijem do stanice metroa gde je počela da se moli, te je vikala "Alahu akbar" i najavila da će da se digne u vazduh. Ubrzo ju je našla policija.

U ponedeljak je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo da će Bobokulova, državljanka Uzbekistana, biti deportovana u svoju domovinu na kraju sudskog lečenja u sigurnoj psihijatrijskoj ustanovi. Prema zvaničnicima, odluka je doneta zbog „nepoželjnosti“ omogućavanja da ostane u zemlji.

Psihijatrijskim pregledom utvrđeno je da 39-godišnja bivša vaspitačica pati od hroničnog mentalnog poremećaja. Optužena je za ubistvo deteta, paljevinu i lažno prijavljivanje bombe. Njen prevodilac rekao je da se izjavila krivom po optužnici pre nego što joj je određen pritvor.

Zločin je izazvao senzacionalnu medijsku buru u Rusiji, posebno nakon što je objavljen video snimak na kojem je Bobokulova rekla da je ubila Nastiju kao "osvetu" za ulogu Rusije u tekućem sukobu u Siriji. U nestalnom klipu, ona je insistirala na tome da je ruski predsednik Vladimir Putin „prolio krv". Avioni su vršili bombaške napade “, i pitali„ zašto se ubijaju muslimani? Oni takođe žele da žive “.

(Espreso/Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.