PODIVLJALA GOMILA ŽELJNA PARTIJANJA U MAJAMI BIČU: Uhapšeno 1.000 ljudi, POSTAJU OZBILJNA PRETNJA (FOTO/VIDEO)
Gomila koja pravi žurke nisu studenti već odrasli, Foto: Profimedia/Ilustracija

SITUACIJA SE OTELA KONTROLI

PODIVLJALA GOMILA ŽELJNA PARTIJANJA U MAJAMI BIČU: Uhapšeno 1.000 ljudi, POSTAJU OZBILJNA PRETNJA (FOTO/VIDEO)

Gradska vlast izglasala je policijski čas od 20 sati do 6.00 koji bi mogao da bude na snazi i tokom aprila

Objavljeno:

Već danima Majami Bič se bori protiv podivljale gomile željne partijanja tokom prolećnih praznika koji uništavaju inventar restorana i odbijaju da nose maske, a policija koja je dosad uhapsila 1.000 ljudi ističe kako su postali ozbiljna pretnja, prenosi Gardian.

Gradska vlast izglasala je policijski čas od 20 sati do 6.00 koji bi mogao da bude na snazi i tokom aprila. Vlasnike restorana zamolili su da uklone terase, a lokalne poslovnice da dobrovoljno zatvore svoja vrata.

Policija napominje da gomila koja pravi žurke nisu studenti već odrasli koji kao da su pušteni s lanca u jednoj od retkih potpuno "otvorenih" država u Americi tokom pandemije.

Više od polovine uhapšenih došli su iz drugih država "kako bi se pridružili slobodnoj zabavi" - ističe gradski upravitelj Raul Agilja i dodaje kako razularena masa ne puni restorane i njihove blagajne već se okupljaju na ulicama Saut Biča i skaču i plešu po automobilima.

Situacija se u petak uveče potpuno otela kontroli, u subotu je policija rasterivala okupljene sa ulica, a turiste su zamolili da ostanu u svojim hotelima. Pešaci i vozila nisu smela da uđu u zabranjeno područje nakon 20 sati.

Florida nema pravila o maskama ili bilo kakva druga ograničenja, što je rezultat pro-poslovnog stava republikanskog guvernera Rona DeSantisa.

Lokalni zvaničnici trude se sa balansiraju između ugađanja turistima kako bi podstakli privredu i sigurnosti koja je preko potrebna kako se pandemija ne bi još više razbuktala. Naime, sa oko 1.000 novozaraženih dnevno virus je još uvek itekako prisutan.

Bonus video:

01:43

Mačka dobrila osetila požar i munjevitom reakcijom spasila živote

(Espreso/ Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.