PET MEDITERANSKIH DRŽAVA TRAŽE OD EVROPSKE UNIJE DA SE REŠI OVO PITANJE: Ravnomerna podela tereta migrantske krize!
Evropska unija, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

traže

PET MEDITERANSKIH DRŽAVA TRAŽE OD EVROPSKE UNIJE DA SE REŠI OVO PITANJE: Ravnomerna podela tereta migrantske krize!

Sastanku su se u jednom trenutku pridružili i grčki premijer Kirijakos Micotakis i potpredsednik Evropske komisije Margaritis Skinjas

Objavljeno:

Ministri unutrašnjih poslova pet mediteranskih zemalja, pogodjenih masovnim prilivom migranata, zatražili su danas od drugih članica EU bolju raspodelu tereta migrantske krize.

Predstavnici Grčke, Kipra, Malte, Italije i Španije složili su se da njihove zemlje "više ne mogu da budu kažnjavane zbog svoje geografske pozicije", preneo je malteški ministar unutrašnjih poslova Bajron Kamiljeri posle sastanka u Atini.

Sastanku su se u jednom trenutku pridružili i grčki premijer Kirijakos Micotakis i potpredsednik Evropske komisije Margaritis Skinjas, koordinator rada na reviziji pakta EU o migraciji i azilu.

Ministri Grčke, Kipra, Malte, Italije i Španije formirali su grupu "MED 5" prošle godine kako bi jedinstveno nastupili prema EU po pitanju novog pakta o migraciji.

Oni zahtevaju bolju saradnju sa zemljama Afrike, Bliskog istoka i Južne Azije, odakle u Evropu dolazi najveći broj migranata, veću spremnost drugih članica EU da prihvate nove migrante i centralizovan evropski mehanizam za repatrijaciju migranata.

Bonus video:

01:24

NAPUŠTENI VAGONI KAO DOM: Migranti već tri meseca žive bez hrane, vode i struje (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.