8 šokantnih činjenica o ubistvu "najlepše devojčice u Americi"! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

nerešena misterija...

8 šokantnih činjenica o ubistvu "najlepše devojčice u Americi"! (FOTO) (VIDEO)

Devojčica je nađena zadavljena i pretučena u podrumu roditeljske kuće, neposredno pošto je njena majka našla pismo u kojoj otmičari traže otkup...
Objavljeno: 15:03h

Pre nepunih 20 godina, ubistvo šestogodišnje pobednice takmičenja za najlepšu devojčicu Džonbenet Ramzi zaokupilo je pažnju američke nacije zbog misterioznih okolnosti pod kojima se dogodilo i neposobnosti organa krivičnog gonjenja da nađu ubicu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Devojčica je nađena zadavljena i pretučena u podrumu roditeljske kuće u Bolderu (Kolorado), neposredno pošto je njena majka našla pismo u kojoj otmičari traže otkup. Bračni par Ramzi, Džon i Petsi, kao i njen devetogodišnji brat Berk, bili su glavni osumnjičeni, ali su, jedno po jedno, oslobođeni sumnje, a misterija devojčicine smrti ostala je nerešena.

Povodom 20. godišnjice ubistva TV-mreža CBS će prikazati prvu od šest epizoda dokumentarne serije pod nazivom “Slučaj Džonbenet Ramzi” koja istražuje ubistvo devojčice i ujedinjuje novi tim forenzičkih istražitelja sa istražiteljima koji su svojevremeno radili na tom slučaju kako bi još jednom pokušali da reše zločin. Ovo su neki od misterioznih detalja zbog kojih je slučaj izazvao ogromnu pažnju.

1. Veoma čudna poruka sa zahtevom za otkup

Ramzijevi nisu ni primetili da im je ćerka nestala sve dok nisu ugledali poruku na stepeništu u kuhinji. Poruka od dve i po strane bila je ispisana rukom, što je neobično, jer postoji mogućnost identifikovanja rukopisa (nakon analize je ustanovljeno da to nije rukopis Džona Ramzija, ali je test rukopisa Patriše Ramzi pobuđivao sumnju). Od roditelja je tražen otkup u iznosu od 118.000 dolara, koliko je tačno iznosio i bonus koji je Džon Ramzi primio neposredno pre toga. Korišćeni papir je iscepan iz bloka u njihovoj kući, a istražitelji su u stanu našli i nešto što je ličilo na uputstvo. Da bi sve bilo još jezivije, otmičar (otmičari) je opisao sebe kao "grupu pojedinaca koja reprezentuje malu grupu stranaca".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.