POLICAJAC PROGLAŠEN MRTVIM NAKON CUNAMIJA U INDONEZIJI:Posle skoro DVE DECENIJE patnje i tuge pronađen ŽIV! (VIDEO)
Abrid Asep, Foto: Printscreen

neverovatno

POLICAJAC PROGLAŠEN MRTVIM NAKON CUNAMIJA U INDONEZIJI:Posle skoro DVE DECENIJE patnje i tuge pronađen ŽIV! (VIDEO)

Porodica je prijavila njegov nestanak tokom prirodne katastrofe koja je pogodila Indoneziju 2004. godine, da bi ga kasnije proglasili mrtvim

Objavljeno:

Policajac, koji je proglašen mrtvim nakon cunamija na Indoneziji 2004. godine, pronađen je živ nakon što je navodno doživeo nervni slom usled tragedije i poslednjih 16 godina proveo je u psihijatrijskoj bolnici.

Abrid Asep bio je na dužnosti kada je cunami iz Indijskog okeana pogodio Indoneziju 26. decembra 2004. godine, rekla je njegova porodica.

Njegovi rođaci bili su slomljeni jer su verovali da je on među više od 230.000 poginulih kada su talasi visine 30 metara zahvatili Jugoistočnu Aziju, prenosi Daily mail.

Međutim, posle skoro dve decenije patnje i tuge, Asep je pronađen i ujedinjen sa svojom porodicom, preneli su lokalni mediji.

Asep je pronađen u psihijatrijskoj bolnici u provinciji Aceh, nakon što je doživeo probleme sa mentalnim zdravljem izazvane traumom zbog onoga čemu je svedočio tokom cunamija.

Prema rečima porodice, proglašen je nestalim nakon što je prirodna katastrofa pogodila provinciju Aceh, a kasnije je proglašen mrtvim. Međutim, proteklih nedelja doživeli su šokantno otrkiće kada su saznali da je Asep i dalje živ, a porodica je počela da deli njegove fotografije među sobom.

- Ne mogu da verujem. Više od 16 godina nemamo vesti o njemu i mislili smo da je mrtav. Nismo imali pojma da je i dalje živ - rekao je jedan rođak.

Lokalna policija je potvrdila da je muškarac pronađen u psihijatrijskoj bolnici Abrip, koji je prijavljen kao nestao za vreme cunamija, a kasnije proglašen mrtvim.

Nije poznato zbog čega njegova porodica nije bila obaveštena da se nalazi u ustanovi.

Indonezija je nacija koja je bila najteže pogođena u Jugoistočnoj Aziji kada je zemljotres u Indijskom okeanu izazvao cunami 26. decembra 2004.

Cunami je posledica podvodnog zemljotresa koji se dogodio nešto posle jedan sat posle ponoći, treći po veličini zemljotres ikad zabeležen na seizmografu, jačine 9-9,3.

Talasi visine do 30 metara pogodili su obale Indonezije, Šri Lanke, Indije i Tajlanda.

Samo u Indoneziji poginulo je skoro 200.000 ljudi. Međutim, tačan broj žrtava verovatno nikada neće biti poznat jer su snažni talasi mnoga tela odvukli u more.

Bonus video:

02:25

senicic

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.