MALEZIJA ZATVARA AMBASADU U PJONGJANGU: Severnokorejske diplomate imaju 48 sati rok da napuste ZEMLJU!
Odgovor na odluku Severne Koreje, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

NAPETO

MALEZIJA ZATVARA AMBASADU U PJONGJANGU: Severnokorejske diplomate imaju 48 sati rok da napuste ZEMLJU!

Ministarstvo je ranije osudilo odluku Severne Koreje da prekine diplomatske odnose u taj potez opisalo kao „neprijateljski i nekonstruktivan“

Objavljeno:

Ministarstvo spoljnih poslova Malezije saopštilo je danas da će zatvoriti ambasadu u Pjongjangu kao odgovor na odluku Severne Koreje da prekine diplomatske odnose s tom zemljom.

Svim diplomatama u severnokorejskoj ambasadi u Kuala Lumpuru MSP Malezije narediće da napuste zemlju u roku od 48 sati.

Ministarstvo je ranije osudilo odluku Severne Koreje da prekine diplomatske odnose u taj potez opisalo kao „neprijateljski i nekonstruktivan“.

Prethodno je Severna Koreja najavila da će prekinuti diplomatske odnose s Malezijom, nakon što je tamošnji sud presudio da njen državljanin može biti izručen SAD zbog optužbi za pranje novca. Rojters navodi da je severnokorejska agencija KCNA prenela da je Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje takođe upozorilo da će Vašington snositi posledice zbog ovog slučaja.

Nekada bliske veze Malezije sa Severnom Korejom ozbiljno su narušene nakon što je otuđeni polubrat korejskog lidera Kim Džong-Nam umro na aerodromu u Kuala Lumpuru u februaru 2017. godine pošto su ga dve žene poprskale nervnim otrovom po licu.

Bonus video:

00:16

STIGLA SANITETSKA VOZILA IZ EU: Bogatiji vozni park za 20 zdravstvenih ustanova u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.