PRVA ŽENA NA ČELU ISTOČNOAFRIČKE DRŽAVE: Hasan položila zakletvu!
Samia Suluhu Hasan, Foto: Printscreen/Youtube

TANZANIJA

PRVA ŽENA NA ČELU ISTOČNOAFRIČKE DRŽAVE: Hasan položila zakletvu!

Iz predsedništva je navedeno da će se ona obratiti naciji nakon polaganja zakletve, a takođe će održati i sastanak vlade

Objavljeno:

Potpredsednica Tanzanije Samia Suluhu Hasan položila je danas zakletvu na mestu predsednika i postala prva žena na čelu ove istočnoafričke države nakon smrti predsednika Džona Magufulija, najglasnijeg kovid-19 skeptika u Africi, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je Hasan (61) položila zakletvu u Dar es Salamu, a u saopštenju iz predsedništva je navedeno da će se ona obratiti naciji nakon polaganja zakletve, a takođe će održati i sastanak vlade.

Odsustvo Magufulija iz javnosti od 27. februara podstaklo je glasine da je on oboleo od Kovida 19, iako su zvaničnici negirali da je bolestan, a Hasan je saopštila da bivši predsednik umro u sredu zbog srčanih problema, navodi agencija.

Rojters prenosi da novu predsednicu , koja je i prvi šef države rođen u Zanzibaru, smatraju političarkom kompromisa, a njen stil rukovođenja najavljuje se kao potencijalni kontrast Magufuliju koji je nadimak "Buldožer" stekao zbog netrpeljivosti prema onima koji se neslažu sa njegovom politikom.

Bonus video:

00:45

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Dragan Šutanovac

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.