NEVEROVATNE MERE ZA SUZBIJANJE KORONE U HONGKONGU: Isplivale STRAVIČNE INFORMACIJE!
Drastične mere protiv korona virusa, Foto: EPA/JEROME FAVRE

SVE VIŠE KRITIKA

NEVEROVATNE MERE ZA SUZBIJANJE KORONE U HONGKONGU: Isplivale STRAVIČNE INFORMACIJE!

Konzulati Švajcarske, Velike Britanije i SAD su poslednjih dana izrazili zabrinutost zbog psiholoških posledica tih drastičnih mera

Objavljeno: 10:26h

Zdravstvene vlasti Hongkonga primenjuju vezivanje za krevet beba i dece koja su izolaciji, dok je sve više kritika zbog psiholoških posledica takvih drastičnih mera protiv korona virusa.

Iako je jedan od najgušće naseljenih gradova na svetu, ta bivša britanska kolonija je generalno uspela da uspostavi kontrolu nad pandemijom.

U Hongkongu je do sada registrovano 11.000 zaraženih korona virusom i 200 umrlih, a ovo je postignuto nekim od najdrastičnijih mera na svetu. ;Svako ko ima pozitivan test na korona virus odmah odlazi u bolničku izolaciju, bez obzira da li ima simptome ili ne, a oni koji se smatraju "bliskim kontaktima" šalju se na dve nedelje u karantinske kampove koji su pod kontrolom vlasti.

Većina ljudi, po ulasku na teritoriju Hongkonga, mora da o svom trošku ide u tronedeljni karantin u posebno odredjene hotele.

Na društvenim mrežama je sve više kritika prakse odvajanja dece od roditelja u odeljenjima za izolaciju tako da majke više ne mogu da doje bebe, a decu vezuju za krevet kako bi bili na jednom mestu.

Vlada Hongkonga je ove nedelje u više navrata nastojala da opravda svoju politiku, uključujući praksu vezivanja dece.

- Generalno, bolnica će razmotriti samo primenu fizičkih ograničenja na pedijatrijske pacijente radi bezbednosti i dobrobiti pacijenata, saopštila je sinoć bolnička uprava i dodaje da je za to potrebno "odobrenje roditelja ili staratelja".

Dodaje se da je roditeljima koji su testirali negativno na korona virus generalno dozvoljeno da budu sa zaraženom decom u jedinicama izolacije ako ima mesta.

Ali, kako napominje Frans pres, to nije uvek slučaj. Postoje primeri samohranih roditelja koji nisu na istom mestu sa svojom decom i samo putem telefona mogu da komuniciraju sa njima.

Konzulati Švajcarske, Velike Britanije i SAD su poslednjih dana izrazili zabrinutost zbog psiholoških posledica tih drastičnih mera.

Bonus video:

01:02

NOVA HAPŠENJA U AKCIJI GNEV

(Espreso/Beta - AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.