DVE OSOBE POGINULE NAKON EKSPLOZIJE VATROMETA U ONTARIJU: Naređene evakuacije u najmanje tri ulice! (VIDEO)
Južna Kalifornija, Foto: Printscreen/Twitter

STRAŠNO

DVE OSOBE POGINULE NAKON EKSPLOZIJE VATROMETA U ONTARIJU: Naređene evakuacije u najmanje tri ulice! (VIDEO)

Eksplozija je pod istragom

Objavljeno:

Dve osobe su poginule u utorak nakon snažne eksplozije vatrometa u Ontariju u Kaliforniji, saopštila je gradska vatrogasna služba.

Reagovalo je više policijskih i vatrogasnih jedinica - incident se dogodio oko 55 milja istočno od centra Los Anđelesa - oko 12:30.

Dramatični video na mobilnom telefonu prikazuje vatromet i oblak dima koji se podiže na mestu incidenta.

"Eksplozija te veličine, pretpostavljam da bi moglo biti nekog oštećenja i na kućama neposredno pored nje", rekao je gradski portparol Den Bel.

Rejna Himenez, koja živi blizu mesta ekplozije, rekla je za CNN da su bile najmanje tri eksplozije.

"Prva eksplozija je bila poput zemljotresa ili kao da je nešto palo napolju blizu nas", rekla je Himenez. "Druga eksplozija je bila veća i glasnija. Protresla je celu kuću... Moj suprug je počeo snimati kada se desila treča eksplozija. Ona je takođe bila ogromna i glasna i ponovo je protresla kuću. Bili smo zabrinuti da će eksplozija doći do kuće pa smo počeli da pripremamo decu za polazak."

Smrtni slučajevi su se dogodili "u području" eksplozije i dve osobe nisu javno identifikovane, rekao je Bel. Prema rečima portparola vatrogasne službe, u kući je bilo nekoliko ljudi koji su uspeli da bezbedno izađu.

Izveštena je još jedna lakša povreda, rekao je vatrogasni zvaničnik. Eksplozija je pod istragom .

Naređene su evakuacije u najmanje tri ulice u susedstvu, a vatrogasci su upozorili stanovnike da se drže podalje od tog područja.

Više konstrukcija je oštećeno i prekrivene su ruševinama, rekao je vatrogasni zvaničnik. Najmanje jedan konj je oslobođen iz neposredne blizine od strane vatrogasaca.

Vatromet je zabranjen u gradu, i ne može se prodavati, kupovati, skladištiti, koristiti ili prevoziti u njemu, rekli su zvaničnici za CNN.

Himenez je za CNN rekla da njena porodica u poslednjih pet godina čuje glasni vatromet u opštem pordručju.

"Otprilike jednom nedeljno, jedan će se uključiti tokom leta ili blizu 4. jula, i mi smo se navikli na njih", rekla je ona.

Bonus video:

00:21

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Ammar Mešić

(Espreso/edition.cnn.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.