DEMONSTRANTI U MJANMARU NE ODUSTAJU OD PROTESTA: Lider pokreta otpora optužen za VELEIZDAJU! (FOTO/VIDEO)
Mobilna telefonija je u celoj zemlji u prekidu, Foto: Profimedia

sve veći broj žrtava

DEMONSTRANTI U MJANMARU NE ODUSTAJU OD PROTESTA: Lider pokreta otpora optužen za VELEIZDAJU! (FOTO/VIDEO)

Više od 200 demonstranata je ubijeno, 2.181 uhapšeno od kojih je 1.862 i dalje u pritvoru

Objavljeno:

Demonstranti u Mjanmaru ni danas nisu odustali od protesta protiv vladavine vojne hunte uvedene državnim udarom prošlog meseca, uprkos sve većem broju žrtava.

Više od 200 demonstranata je ubijeno, 2.181 uhapšeno od kojih je 1.862 i dalje u pritvoru, od 1. februara kada je vojska zbacila vladu Aung San Su Ći, saopštilo je Udruženje za pomoć političkim zatvorenicima.

Puč je prekinuo godine sporog napredovanja Mijanmara ka demokratiji posle pet decenija stroge vojne vlasti koja je dovela do medjunarodne izolacije i sankcija.Prema izveštaju lokalnih medija mirni protesti se održavaju i danas u gradovima širom zemlje, a zbog ograničenja mobilne telefonije i interneta, nije poznato koliko je ljudi danas na ulicama u Jangonu.

Mobilna telefonija je u celoj zemlji u prekidu od nedelje da bi se demonstrantima otežalo priređivanje protesta i da ne bi bilo direktnih video-prenosa napada bezbednosnih snaga na demonstrante.

Državna televizija javila je sinoć da lider pokreta otpora, doktor Sasa, optužen za veleizdaju za koju je zaprećena smrtna kazna.

On je izjavio da je ponosan što je optužen za izdaju.

" Izdaja hunte znači da stojim uz narod Mjanmara, dajući svoj život za njihovu slobodu, demokratiju i pravdu", rekao je.

Bonus video:

00:45

Hapšenje u Subotici (VIDEO)

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.