ITALIJA ČEKA "NEOPHODNO RAZREŠENJE" O VAKCINI ASTRAZENEKA: Imaju najveće poverenje u EMA
Vakcina AstraZeneka, Foto: Profimedia

NASTAVAK PRIMENE

ITALIJA ČEKA "NEOPHODNO RAZREŠENJE" O VAKCINI ASTRAZENEKA: Imaju najveće poverenje u EMA

Italija je jedna od država koje su obustavile vakcinaciju Astrazenekom zbog izveštaja o pojavi krvnih ugrušaka kod nekih osoba

Objavljeno:

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca izjavio je da se evropske zemlje nadaju da će Evropska agencija za lekove (EMA) sutra dostaviti "neophodna razjašnjenja" kako bi moglo da se nastavi sa primenom vakcine Astrazeneka.

Italija je jedna od država koje su obustavile vakcinaciju Astrazenekom zbog izveštaja o pojavi krvnih ugrušaka kod nekih osoba koje su primile tu vakcinu protiv korona virusa, mada proizvodjač i međunarodni regulatori navode da je vakcina bezbedna.

Speranca je pred parlamentarnom Komisijom za socijalna pitanja izrazio nadu da će Italija "sutra dobiti odgovore od EMA što će omogućiti ponovno pokretanje, bez oklevanja, kampanju vakcinacije" Astrazenekom.

On je istakao da italijanska vlada "ima najveće poverenje u EMA", kao i u italijansku agenciju za lekove.

Do sada je nešto manje od 10 odsto Italijana primilo najmanje jednu dozu vakcine. Speranca očekuje da do juna stigne oko 50 miliona doza vakcina, uključujući i vakcinu Džonson i Džonson (Johnson & Johnson), dok bi oko 80 miliona doza trebalo da stigne izmedju jula i septembra.

Bonus video:

01:42

nestasica lekova

(Espreso/ Beta AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.