U MOSKVI DANAS OTVOREN MEĐUNARODNI TURISTIČKI SAJAM: Predstavljena i jedna naša komšijska zemlja!
Moskva, Rusija, Foto: Profimedia

veliki događaj

U MOSKVI DANAS OTVOREN MEĐUNARODNI TURISTIČKI SAJAM: Predstavljena i jedna naša komšijska zemlja!

Sajam koji traje tri dana, priređuje se već 26 godina, s tim što je prošle godine odložen zbog epidemiološke situacije

Objavljeno:

U Moskvi je danas otvoren Međunarodni turistički sajam MITT-2021, na kojem učestvuje više od hiljadu i po kompanija iz više desetina zemalja, a među njima svoje mogućnosti predstavlja i Crna Gora.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić izjavila je agenciji Beta da na ovom sajmu koji se u uslovima pandemije prvi put održava na tradicionalan način, prisustvuju predstavici turističkih organizacija Bara, Tivta i Budve, velikog broja hotela iz Crne Gore, prdstavnici turističkih agencija.

"Postoji značajno interesovanje ruskog tržišta, najviše za letnju sezonu, i već prvog dana sajma smo imali prilike da se uverimo u to", rekla je ona.

Po rečima Željke Radak Kukavičić, rusko tržište zanima i primena epidemioloških mera u Crnoj Gori, kao i otvaranje direktnog aviosaobraćaja između dve zemlje, što kako je rekla, "svi željno iščekuju".

Navela je da postoji veliko interesovanje i za čarter saobraćaj, ali da se i dalje, kada je reč o aviolinijama, čeka odgovor ruskih vlasti.

"Interesovanje svakako uliva optimizam", navela je Radak Kukavičić.

Generalni menadžer luksuznog hotela u Crnoj Gori "Ananti" Miloš Vlahović rekao je agenciji Beta da su spremni da prime goste čak i u doba pandemije, kada je posebno važna epidemiološka bezbednost.

Po njegovim rečima, Ananti je sa 8 ekskluzivnih vila i 14 luks-apartmana maltene jedini hotel u Crnoj Gori gde se u svakoj zasebnoj vili pruža komfor hotela sa pet zvezdica.

"Interesovanje ruskih turista za Crnu Goru i naš hotel od samog početka otvaranja Sajma je veliko, puno ruskih turista želi da dodje", rekao je Vlahović, dodavši da će ipak dolazak gostiju u velikoj meri zavisiti od direktih letova između Rusije i Crne Gore, kojih sada nema.

Sajam koji traje tri dana, priređuje se već 26 godina, s tim što je prošle godine odložen zbog epidemiološke situacije.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.