U ITALIJI OPŠTI HAOS: Građani nezadovoljni, oštećen ulaz u Visoki institut za zdravstvo u Rimu!
Policija, ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

neredi

U ITALIJI OPŠTI HAOS: Građani nezadovoljni, oštećen ulaz u Visoki institut za zdravstvo u Rimu!

Mediji spekulišu da je reč o aktu protesta protiv novih antikovid mera na osnovu kojih je veći deo Italije ponovo u karantinu

Objavljeno:

Glavni ulaz u Visoki institut za zdravstvo u Rimu oštećen je u plamenu koji se razvio nakon što su nepoznate osobe bacile zapaljivo sredstvo, javlja agencija Ansa.

Policija slučaj ispituje, ali mediji spekulišu da je reč o aktu protesta protiv novih antikovid mera na osnovu kojih je veći deo Italije ponovo u karantinu.

Institut za zdravstvo je najveći naučni autoritet u zdravstvenom sistemu zemlje, i od početka pandemije kovid-19 prati, analizira i predlaže antikovid mere.

- Neprijatelj je virus, a ne institucije koje se bore protiv zaraze - izjavio je ministar za zdravstvo Roberto Speranca.

Za razliku od prvog karantina, pre tačno godinu dana, kada su građani manje-više poslušno i disciplinovano prihvatili neophodnu meru zaključavanja, sada su osećanja građana drugačija i pomešana.

List "Il Fato kotidijano", piše o besu, strahu, nezadovoljstvu, protestima i predaji.

Juče, u nedelju, dan pre novog karantina, sve prodavnice, koje inače ne rade vikendom, bile su otvorene, uključujući frizere, berbernice i salone za ulepšavanje, koji naredne tri sedmice karantina ostaju zatvoreni.

Na ulicu se može samo zbog posla i u hitnim slučajevima, ali svaki izlazak iz kuće mora biti dokumentovan "auto-deklaracijom", koju će policija po potrebi proveriti.

U naredne tri sedmice nema poseta prijateljima ni rodbini, sport je dozvoljen samo u granicama opštine stanovanja, a restorani i barovi ostaju zatvoreni.

Policijski sat ostaje na snazi od 22 do 5.00 narednog dana.

- Jedno je sigurno, ovoga puta neće biti pevanja sa prozora i balkona da bi se uzajamno ohrabrili - zaključuje list "Il Fato kotidijano"!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.