TUŽAN DAN U NJUJORKU: Niko nije mogao ni da sanja da će se ovo desiti!
Njujork, Foto: EPA / Peter Foley

odata počast

TUŽAN DAN U NJUJORKU: Niko nije mogao ni da sanja da će se ovo desiti!

Demokratski gradonačelnik skrenuo je pažnju i na "zdravstvene heroje" koji su "spasili živote", ponekad sami plativši cenu....

Objavljeno:

Njujork, američki grad najviše pogođen pandemijom korona virusa, zabeležio je 30.258 smrtnih slučajeva od covida-19 i u nedelju je godinu dana od početka pandemije odao počast umrlima.

- Više je izgubljenih života Njujorčana nego u Drugom svetskom ratu, ratu u Vijetnamu, uraganu Sandy i 11. septembra zajedno. Pandemija je svaku porodicu na neki način dotakla, a za toliko njih je bol prevelika - rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio (Bill de Blasio) tokom virtuelne ceremonije uživo, nakon što je minutom ćutnje odana počast žrtvama pandemije korona virusa.

Demokratski gradonačelnik skrenuo je pažnju i na "zdravstvene heroje" koji su "spasili živote", ponekad sami plativši cenu.

- Bez obzira na to što se dogodi, niko ne može oduzeti plesove koje ste već plesali - citirao je na španskom jeziku kolumbijskog književnika Gabriela Garciju Markeza (Marquez), u gradu u kojem je trećina imigranata iz Latinske Amerike.

(Espreso/Avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.