OGROMAN SKANDAL U NEMAČKOJ: Glavnog urednika BILDA optužili da je radio UŽASNE STVARI koleginicama
Julijan Rajhelt, Foto: Profimedia

NAPETO

OGROMAN SKANDAL U NEMAČKOJ: Glavnog urednika BILDA optužili da je radio UŽASNE STVARI koleginicama

Postoji više prijava

Objavljeno: 08:47h

Glavni urednik nemačkog dnevnog lista Bilda, Julijan Rajhelt, protiv koga se vodi interna istraga nakon optužbi više žena, zatražio je da se privremeno povuče s dužnosti, saopštila je u subotu kompanija Axel Springer.

Protiv Rajhelta postoji više internih prijava za uznemiravanje i zloupotrebu položaja.

- Kako bismo rasvetlili stvar i ne bismo opterećivali rad uredništva, zatražio je (Rajhelt) od upravnog odbora da ga se privremeno razreši dužnosti dok se optužbe ne preispitaju - ističe se u saopštenju grupacija u čijem je vlasništvu najveći nemački dnevnik, dodajući da mu je zahtev odobren.

Grupacija je nakon prijava odlučila da pokrene istragu protiv 40-godišnjeg glavnog urednika za "moguće nepoštovanje" vrednosti i pravila lista. Istraga je poverena jednoj advokatskoj kancelariji.

Sumnja se, navodi se u istrazi nedeljnika Der Spiegela, da je unapređivao pripravnice s kojima je imao odnose, a zatim im davao otkaze. Zaposlene su pre nekoliko meseci upozorile upravu, ali je ona čekala s proverom pritužbi protiv svemoćnog glavnog urednika tabloida, navodi nedeljnik.

Julijan Rajhelt "odbacuje optužbe", dodaje grupacija.

"Istraga nije završena", napominje nemačka grupacija koja "još ne želi iznositi pojedinosti o postupku i o optužbama".

Bild, osnovan 1952., s tiražom oko 2 milijuna primeraka, najprodavaniji je nemački dnevnik zahvaljujući temama kao što su crna hronika, sport i novosti o slavnima.

Bonus video:

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.