SZO PROCENJUJE IZVEŠTAJE: Analiziraju se problemi sa vakcinom AstraZeneke
Svetska zdravstvena organizacija, Foto: EPA/MARTIAL TREZZINI

KRVNI UGRUŠCI

SZO PROCENJUJE IZVEŠTAJE: Analiziraju se problemi sa vakcinom AstraZeneke

"Smrti od drugih uzroka će se i dalje dešavati i nakon vakcinacije ali one nisu povezane sa imunizacijom , navodi se u saopštenju SZO

Objavljeno:

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da procenjuje izveštaje o nekim slučajevima zgrušavanja krvi kod nekih apcijenata u Evropskoj uniji (EU) koji su primili prve doze vakcine AstraZeneka protiv kovid-19, javlja AP.

Agencija navodi da je Savetodavni odbor SZO za bezbednost vakcina potvrdio da pažljivo procenjuje ove izveštaje i da će saopštiti javnosti svoje nalaze i sve promene u svojim daljim preporukama.

SZO je saopštila da je obaveštena o odluci nekoliko zemalja EU da obustave upotrebu AstraZeneka vakcine na osnovu izveštaja o retkom poremećaju kod ljudi koji su primili prve doze iz određene serije i naglasila je da je Evropska agencija za lekove (EMA) utvrdila da su koristi od vakcine veće od rizika i da do sada nijedan slučaj smrti nije izazvan nijednom vakcinom protiv kovid-19.

"Smrti od drugih uzroka će se i dalje dešavati i nakon vakcinacije ali one nisu povezane sa imunizacijom , navodi se u saopštenju SZO, prenosi agencija.

Bonus video:

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.