POLITIČKA KRIZA SE PRELILA I NA PESMU EVROVIZIJE: "Naučiću te da prihvatiš autoritet", stihovi izazvali BURU!
"Glasovi razuma" je bend koji otvoreno kritikuje proteste, Foto: Printscreen

BELORUSIJA

POLITIČKA KRIZA SE PRELILA I NA PESMU EVROVIZIJE: "Naučiću te da prihvatiš autoritet", stihovi izazvali BURU!

Pesma grupe "Galasi ZMesta" ima 5.800 lajkova i 40.000 hejtova na zvaničnoj Jutjub stranici takmičenja od utorka i više od pola miliona pregleda

Objavljeno:

Politička kriza u Belorusiji prelila se na Pesmu Evrovizije ove nedelje, pošto je državna televizija nominovala bend koji je objavio pesme u kojima se izruguju protesti protiv predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka.

Stihovi poput "Naučiću te da prihvatiš autoritet" izazvali su reakciju opozicionih ličnosti i podstakli pozive da Belorusija bude susdpendovana sa popularnog takmičenja, preneo je Rojters.

Pesma grupe "Galasi ZMesta" ima 5.800 lajkova i 40.000 hejtova na zvaničnoj Jutjub stranici takmičenja od utorka i više od pola miliona pregleda.

Kritičari smatraju da bi dozvola da se pesma izvede na takmičenju dodatno dala legitimitet nasilnom razbijanju protesta koje je organizovao Lukašenko nakon izbora u avgustu za koje demonstranti tvrde da su namešteni da bi produžili njegovu 27-godišnju vladavinu.

"To je ruganje narodu Belorusije, svemu što se dešava u zemlji", rekla je pevačica Angelika Agurbaš, koja je 2005. predstavljala Belorusiju na Evroviziji.

"Galasi ZMesta" što u prevodu znači "Glasovi razuma" je bend koji otvoreno kritikuje proteste i naziva ih pokušajem uništavanja zemlje.

Bonus video:

(Espreso/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.