NEREDI U ATINI: Deset policajaca povređeno, 16 osoba uhapšeno na demonstracijama (FOTO)
Protesti u Atini, Foto: Printscreen/Twitter

sve bukti od nereda

NEREDI U ATINI: Deset policajaca povređeno, 16 osoba uhapšeno na demonstracijama (FOTO)

Incident je izazvao nerede u zemlji, pravosudni organi su pokrenuli istragu, a i policija vodi internu istragu

Objavljeno:

Deset policajaca je povređeno, a 16 osoba je uhapšeno tokom sukoba na demonstracijama u Atini zbog "policijske zloupotrebe", saznaje se danas od policije.

Kako je saopšteno, od povređenih policajaca njih trojica su hospitalizovana.

Jedan od njih je zadobio teške povrede glave, ali se "ne nalazi u životnoj opasnosti", rekao je Frans presu portparol policije.

Prema TV snimcima, demonstranti su oborili policajca sa motora i potom ga tukli.

Gotovo 5.000 ljudi je sinoć demonstriralo u rezidencijalnom delu Atine zbog intervencije policije u tom kvartu. Prema slikama objavljenim na internetu, policajac je u nedelju oborio na zemlju mladića i tukao ga tokom kontrole poštovanja uvedenih mera zbog pandemije korona virusa.

Incident je izazvao nerede u zemlji, pravosudni organi su pokrenuli istragu, a i policija vodi internu istragu.

Prema fotoreporteru Frans presa, do sinoćnjih sukoba je došlo kada se grupa od 200 maskiranih osoba uputila ka policijskoj stanici u Nea Smirniju.

Oni su bacali kamenice i molotovljeve koktele na policijsku stanicu, a policija je odgovorila suzavcem i vodenim topovima. Zapaljeno je desetak kanti za smeće, pa su intervenisali i vatrogasci.

Prema policiji, u neredima je oštećeno i desetak vozila.

Šesnaest osoba je privedeno i oni će biti danas izvedeni pred tužioca. Policija je u saopštenju navela više krivičnih dela uključujući pokušaj ubistva, teške telesne povrede, nasilje, narušavanje mira i podmetanje požara.

Opoziciona levica, novinari i advokati poslednjih meseci osuđuju brojne incidente zbog "policijske represije", pod izgovorom, kako navode, kontrole poštovanja uvedenih mera.

U Grčkoj su već pet meseci na snazi striktne mere izolacije kako bi se zaustavilo širenje korona virusa koji je odneo gotovo 6.500 života.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.