VIŠI ZVANIČNIK SZO POSLAO PORUKU: Kovid pasoši ne bi trebalo da se uvode
Foto: Profimedia

KOVID PASOŠ

VIŠI ZVANIČNIK SZO POSLAO PORUKU: Kovid pasoši ne bi trebalo da se uvode

Viši zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije za hitne slučajeve Majkl Rajan rekao je danas da takozvani “vakcina pasoši” ne bi trebalo da se uvode iz više razloga

Objavljeno:

SZO je ranije navela da je još uvek poznato koliko traje imunitet posle primene odobrenih vakcina protiv kovid-19 i da se ti podaci i dalje prikupljaju

Viši zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije za hitne slučajeve Majkl Rajan rekao je danas da takozvani “vakcina pasoši” ne bi trebalo da se uvode iz više razloga, uključujući i činjenicu da vakcine protiv korona virusa nisu pođednako dostupne svima u svetu.

On je na konferenciji za novinare rekao da zdravstvena agencija Ujedinjenih nacija ne preporučuje upotrebe sertifikata o vakcinama kao uslova za putovanje što traže pojedine zemlje, i da treba razmotriti realne i etičke razloge.

Vakcinacija jednostavno nije dostupna celom svetu i sigurno nije dostupna na pravičnoj osnovi – rekao je Rajan.

SZO je ranije navela da je još uvek poznato koliko traje imunitet posle primene odobrenih vakcina protiv kovid-19 i da se ti podaci i dalje prikupljaju.

Rajan je rekao i da bi uvođenje vakcina pasoša bilo nepravedno prema ljudima koji se iz određenih razloga ne mogu vakcinisati i da bi se na taj način “nejednakost i nepravičnost” uveli u sistem.

Bonus video:

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.