SVETLANA TIHANOVSKA: Na vrh države bi mogla doći jedna žena
Svetlana Tihanovska, Foto: Printscreen/Youtube

BELORUSIJA

SVETLANA TIHANOVSKA: Na vrh države bi mogla doći jedna žena

Protesti protiv izbora, čiji ishod u korist aktualnog vlastodršca i dalje slovi kao izmanipulisan, povećali su izglede za jednu ženu na kormilu države - rekla je Tihanovska za Dojče vele

Objavljeno:

Beloruska opozicionarka Svetlana Tihanovska izjavila je da ne zna ko bi nakon novih izbora u Belorusiji mogao da zauzme položaj predsednika, ali da bi, s obzirom da su sve beloruske žene koje su izašle na ulicu "pokazale otpor i snagu karaktera", na vrh države mogla doći jedna žena.

- Protesti protiv izbora, čiji ishod u korist aktualnog vlastodršca i dalje slovi kao izmanipulisan, povećali su izglede za jednu ženu na kormilu države - rekla je Tihanovska za Dojče vele.

Pre demonstracija nije mnogo građana razbijalo glavu o pitanju pravedne raspodele državnih položaja, ali to se, kaže Tihanovska, promenilo.

- Možda jedna žena zaista postane predsednica. Jer žene su pokazale da su poneki put jače od muškaraca - rekla je Tihanovska, koje je posle izbora izbegla u Litvaniju u strahu od hapšenja.

Tihanovska se prošle godine borila za mesto predsednika na izborima protiv dugogodišnjeg predsednika Aleksandra Lukašenka. Ona, opozicija ali i veći deo Zapada tvrde da su izbori bili namešteni, što je i dovelo do masovnih protesta.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.