ISTORIJSKA ISPOVEST MEGAN MARKL I PRINCA HARIJA: Našem sinu Arčiju nisu dali TITULU PRINCA zbog TAMNE BOJE KOŽE!
Megan Markl, Foto: Profimedia

RUŠENJE IMPERIJE

ISTORIJSKA ISPOVEST MEGAN MARKL I PRINCA HARIJA: Našem sinu Arčiju nisu dali TITULU PRINCA zbog TAMNE BOJE KOŽE!

Megan i Hari su dali intervju Opri Vinfri

Objavljeno:

Američka televizijska kuća CBS objavila je prvi deo dvosatnog intervjua Opre Vinfri sa princom Harijem i Megan Markl, za koji se očekivalo kako će podići veliku prašinu, a dotakao se i mnogih "grehova" kraljevske porodice iz ranijih dana.

Prvobitno je bilo najavljeno da će intervju trajati 90 minuta, ali zbog velikog interesa emitovala se puna verzija od 120 minuta, a vojvoda i vojvotkinja od Saseksa govorili su o razlozima napuštanja dvora, svom životu u SAD-u i o Meganinoj novoj trudnoći koju su objavili na Dan zaljubljenih. U prvom delu razgovora Opra je razgovarala samo s Megan, a voditeljka je odmah napomenula kako razgovor nema zabranjenih tema, da Megan ne zna pitanja unapred i da za intervju neće biti plaćena. Započeli su intervju kraljevskim venčanjem. Opru je zanimalo što je Megan očekivala ulaskom u kraljevsku porodicu.

- Tri dana pre našeg venčanja mi smo se zapravo venčali. To niko ni ne zna, ali nazvali smo nadbiskupa i zamolili za intimnu ceremoniju. Spektakl je bio za celi svet, a to je bilo samo za nas. Što se tiče Harijeve porodice, ja ustvari nisam uopšte puno znala o njima. Nisam ih ni guglala posebno nakon što smo počeli da se zabavljamo. Jedno je imati nekakvu predstavu o tome šta je to monarhija, a sasvim drugo kad ti se to dogodi iz prve ruke. Mi u SAD-u nemamo pojma što Britancima predstavlja kraljevska porodica. Čini se kao nakakva bajka spolja, ali to nije tako - rekla je.

Dotaki su se upoznavanja kraljice Elizabete.

- Dogodilo se sasvim spontano, bila sam s Harijem na ručku, a ona je upravo bila gotova s jednom od svojih ceremonija. Hari me tada pitao želim li upoznati njegovu baku. Rekla sam "da, naravno", a on me pitao "znaš li kako da se pokloniš?". Mislila sam da je to farsa za javnost, ali on mi je tada rekao "ona nije samo moja baka, to je kraljica". Tu mi je tek postalo jasno što njima znači institucija kraljice - dodala je.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Opra ih je posetila u njihovom novom domu, a komentarisali su njen odnos s Kejt Midlton. Mediji su je nedugo nakon dolaska u porodicu proglasili "uraganom" koji želi da uništi monarhiju, a s naslova je "vrištalo" da se sukobila s Kejt i rasplakala je.

- To je laž. Ona je rasplakala mene. Ne želim više ulaziti u detalje tog incidenta jer mi se ona izvinila i to smo odavno rešile. Ona nije loša osoba i ne bih to htjela da razvlačim, ali istina je obrnuta od onoga što su britanski mediji tada pisali. To su znali svi u porodici i Bakingemskoj palati, ali im je odgovaralo da javnost misli drugačije. Bila sam ućutkana, a bliske osobe dobile su uputstva da na sva pitanja vezana uz mene i nas odgovaraju kako nemaju komentara. To su i činili - zaključila je Megan.

Došla si u porodicu kao razvedena žena, glumica, prva osoba u britanskoj kraljevskoj britanskoj porodici koja nije belkinja, zaključila je Opra.

- Da, i hvala bogu da sam došla iz nekog sasvim drugog sveta, to iskustvo mi je važno. Od porodice očekuješ podršku, ali nisam je imala. Od venčanja je postajalo samo još gore. Kad postaneš svestan da su svi voljni da lažu za druge članove porodice da bi ih zaštitili, ali za tebe nisu voljni da kažu čak ni istinu. Osećala sam se izdano i usamljeno. U više navrata htela sam da odem na ručak s prijateljima, na neko druženje, ali govorili su mi da je bolje da se pritajim, da mediji ionako pričaju samo o meni. Nedeljama sam bila zarobljena. S Harijem nikad nisam bila usamljena, ali ja sam bila trudna, on je radio, nismo uvek mogli da budemo zajedno. I on je počeo da shvata šta se događa, kako nas sabotiraju, a čašu su prelila nagađanja o boji kože koju će Arči imati, odnosno bojazan kako će biti suviše crne boje kože - ispričala je Megan.

Sledeća tema bila je Arčijev status, odnosno izostanak titule princa.

- Uzeli su mu je, a nitko nam nije objasnio zašto. Prije nego što se dete rodilo već su mu je uzeli i onemogućili mu sigurnost koju imaju drugi unuci. U medijima se ipak pojavila informacija kako smo mi ti koji nisu želeli titulu.

Nakon što ju je Opra upitala misli li da je to zbog njegove boje kože, Megan je na ivici suza zaključila kako je to tačno.

- Porodica je s Harijem u više navrata vodila taj razgovor, kako će to izgledati u porodici, kako će se dete uklopiti - ispričala je Megan, ali nije želela da otkrije ko je konkretno izrazio bojazan za boju kože deteta.

Markl je ispričala da je nakon toga bila u izuzetno teškom stanju, patilo joj je mentalno zdravlje i trebala joj je psihološka pomoć.

- Pomislila sam da bi bilo bolje da više nisam živa. Mislila sam da je to jedini izlaz, da bi to možda bilo jedino rešenje i rekla sam to Hariju. Nisam takva osoba inače. Pred svetlima reflektora moraš odraditi posao, a raspadaš se. Ljudi nemaju pojma šta se događa iza zatvorenih vrata. Najteže je priznati da ti je potrebna pomoć - rasplakala se Megan.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Opra je zaključila da je Meghan ispričala neke šokantne stvari, ali ona je rekla kako samo govori istinu. Ne želi više živeti u strahu, kazala je.

- Ne znam zašto su očekivali da ćemo ćutati nakon svog ovog vremena i nakon što je postalo jasno da su i sami aktivno učestvovali u atmosferi linča protiv nas i podržavali laži koje su plasirane. Hteli smo da to prestane, a u tom trenutku više nismo imali šta da izgubimo. Već je naprosto bilo izgubljeno - pojasnila je.

Hari se priključio intervjuu, a Megan mu je prepustila da Opri i publici otkrije da par očekuje devojčicu. Neizbežna tema bila je i njihovo napuštanje kraljevske porodice, statusa i obaveza koje su ranije imali.

- Nismo imali izbora. Nisam hteo da se ponovi istorija. Kad to kažem govorim o svojoj majci. Primetio sam isti šablon i zatražio pomoć. Samo nam se govorilo "to je tako, tako mora biti". Govorim naravno o britanskim medijima. Obraćao sam im se kao suprug i kao otac. Nismo dobili dovoljnu podršku porodice u tom trenutku i želeo sam da podržim Megan tim svojim potezom. To ne znači da sam izdao ili prevario kraljicu, svoju baku, koju mnogo poštujem. Neke sam stvari morao napraviti za svoju novu porodicu u tom trenutku - rekao je Hari.

Opru je zanimalo da li je s porodicom razgovarao o mentalnom zdravlju svoje supruge i problemima s kojima se nose.

- Nisam. Pretpostavljam da me je bilo sramota. Osećao sam da unutar moje porodice nema razumevanja za takve stvari. Za tri godine britanska kraljevska porodica nijednom nije stala iza Meghan, a tabloidi su je masakrirali - rekao je i Opri pojasnio da postoji prešutni dogovor između porodice kao institucije i tabloida, ali Megan je bila topovsko meso u toj priči i nju su blatili kao nikoga drugoga, što je okarakterisao kao rasizam.

Opru je zanimalo prate li Netflixovu seriju "Kruna".

- Pogledali smo nekoliko epizoda. Megan se dogodilo isto ono što i Dijani. Moja porodica ju je dobro prihvatila iz početka, ali nakon turneje po Australiji sve se promenilo. Ona se pokazala izuzetno sposobnom, svi su je zavoleli na prvu i proradila je ponovno ljubomora - zaključio je Hari.

Megan je komentarisala natpise britanskih tabloida, ali i mišljenje velikog dela javnosti kako je pomno isplanirala tzv. "Megzit".

- To je toliko suludo i besmisleno. Zašto bih napustila svoj dom, svoju karijeru da radim ovo? To možeš napraviti jedino zbog ljubavi - rekla je.

Hari je pojasnio da se i sam unutar porodice često osećao "zarobljenim". Rekao je Opri da biti član britanske kraljevske porodice nije isključivo privilegija već i ogroman pritisak i obaveza. Dodao je da zbog toga često žali svog oca i brata, kojima je zapala važna uloga u porodičnom stablu te je se ne mogu i ne žele odreći.

- Moja mama Dijana bila bi danas ljuta na nas i bila bi tužna, ali bi i razumela. Htela bi samo da smo srećni. Zbog nje smo ustvari ovo i mogli da priuštimo. Početkom 2020. godine porodica me finansijski precrtala, ali imao sam njeno nasledstvo. Ne mogu ni zamisliti kako je njoj bilo kad je prolazila kroz sličnu stvar, mi smo barem imali jedno drugo - dodao je.

Ispričali su da se s kraljicom Elizabetom čuju relativno često i da su u korektnim odnosima, ali Hari je priznao da s ocem i bratom trenutno ne razgovara.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

- Tata me je povredio jako. Prestao je da mi se javlja otkako sam uzeo stvar u svoje ruke, a i sam je prošao kroz nešto slično u životu. Nadao sam se da će imati više razumevanja, da će reagovati drugačije barem zbog svog unuka. Vilijam i ja smo dali prostor jedan drugom. Nadam se da vrijeme leči sve rane pa će i te naše. Prošli smo svašta zajedno i volim ih svejedno. Imamo različit put i ne mogu žaliti ni za čime. Ponosan sam na sve nas na neki način - kazao je Hari.

Opra se ponovno vratila na jedan od najšokantnijih trenutaka intervjua, u kojem je Megan otkrila da je kraljevsku porodicu brinula boja kože deteta i da su na taj način poduprli rasizam britanskih tabloida umesto da ga javno osude.

- Istina je, nažalost. Svojevremeno sam vodio razgovore o toj temi i to je užasno. Nikad neću otkriti ništa više o tom razgovoru, ali da je sve bilo u redu mi nikad ne bismo otišli iz Velike Britanije. To je sigurno - pojasnio je.

Zaključili su da su ostali bez titula, ali novi život više im odgovara.

- Mogu s detetom na biciklu izaći u prirodu, na plažu ili u šetnju. Ogromna razlika, cenimo naš novi život - ispričao je Hari, koji je rekao da je Megan spasila njihovu porodicu. Ona ga je demantovala i rekla kako je on taj koji im je svojim hrabrim potezom omogućio neki novi, drugačiji život.

Bonus video:

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.