LISTA NAJPOPULARNIJIH SVETSKIH VAKCINA: Sputnjik pretekao Fajzer, ali nije na prvom mestu
Vakcinacija, Foto: Profimedia

vakcine

LISTA NAJPOPULARNIJIH SVETSKIH VAKCINA: Sputnjik pretekao Fajzer, ali nije na prvom mestu

– Sputnjik Ve je druga najpopularnija vakcina protiv virusa korona po broju odobrenja koja su izdali regulatori. Hvala vam na poverenju!- napisali su tvorci ruske vakcine

Objavljeno:

Kako je saopšteno na zvaničnom nalogu ruske vakcine na Tviteru, ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) dospela je na drugo mesto među vakcinama protiv kovida 19 u svetu po broju zemalja u kojima je odobrena, prestigavši „Fajzer“.

– Sputnjik Ve je druga najpopularnija vakcina protiv virusa korona po broju odobrenja koja su izdali regulatori. Hvala vam na poverenju!- napisali su tvorci ruske vakcine.

​Svetski lider među vakcinama po broju odobrenja je vakcina britanske kompanije „AstraZeneka“, koja je do sad registrovana u 49 zemalja.

Za njom sledi „Sputnjik Ve“, odobrena u 45 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 1,2 milijarde ljudi. Na trećem mestu je vakcina američke kompanije „Fajzer“, koja je registrovana u 43 zemlje. Dalje slede tri kineske vakcine – „Sinofarm“ (18 zemalja), „Sinovak“ (16) i „KanSino“ (četiri zemlje). Na osmom mestu je vakcina „DŽonson i DŽonson“, koju su do sad odobrile četiri zemlje.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.