STVORITI BEKSTVO: Poznat identitet umetnika koji je naslikao sliku na zidu bivšeg zatvora! (VIDEO)
Engleska, Foto: Profimedia

zna se ko je autor

STVORITI BEKSTVO: Poznat identitet umetnika koji je naslikao sliku na zidu bivšeg zatvora! (VIDEO)

Crtež se pojavio u ponedeljak ispred zatvora Riding

Objavljeno: 09:44h

Tajnoviti britanski ulični umetnik Benksi potvrdio je da je on naslikao sliku na zidu od crvene opeke ispred nekadašnjeg zatvora u Ridingu u Engleskoj.

On je time, kako tumače gradski zvaničnici, izgleda podržao kampanju da se bivši zatvor pretvori u centar umetnosti. Benksi je na Instagramu objavio video-snimak kako stvara tu sliku zatvorenika koji beži koristeći kao konopac tekst koji izlazi iz pisaće mašine.

Crtež se pojavio u ponedeljak ispred zatvora Riding, gde je pisac Oskar Vajld odležao dve godine zbog "flagrantne nepristojnosti" 1890-ih godina. Zatvor je ukinut 2013. i aktivisti hoće da se zgrada pretvori u umetnički centar.

Britansko ministarstvo pravde, vlasnik zgrade, treba o tome da odluči sredinom marta. Na svom Instragram videu Benski je prikazan kako sprejem slika delo nazvano "Stvoriti bekstvo" (Create Escape). Uz taj snimak objavljen je i deo videa s tradicionalnim uputstvima za slikanje nazvan "Sreća slikanja sa Bobom Rosom". Kampanja da se bivši zatvor pretvori u umetnički centar dobila je podršku glumaca među kojima su Džudi Denč, Stiven Fraj i Kenet Brana.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.