DEMOKRATE NISU ZADOVOLJNE ZBOG BAJDENOVE ODLUKE, MOGUĆA PREVIRANJA: Stranka to sebi ne može da PRIUŠTI
Džozef Bajden, Foto: Printscreen

ojadio

DEMOKRATE NISU ZADOVOLJNE ZBOG BAJDENOVE ODLUKE, MOGUĆA PREVIRANJA: Stranka to sebi ne može da PRIUŠTI

Kongresna verzija zakona takođe bi poslala isplatu od 1.400 američkih dolara

Objavljeno:

Više od 16 miliona Amerikanaca više se neće kvalifikovati za treću proveru podsticaja pod strožim parametrima podobnosti koje je ove nedelje odobrio predsednik Bajden.

To je prema preliminarnoj analizi koju je objavio levičarski Institut za oporezivanje i ekonomsku politiku, koji je otkrio da će plan umerenih demokrata da umanji beneficije za one sa višim prihodima ukinuti novčana plaćanja za približno 11,8 miliona odraslih i 4,6 miliona dece.

Prema najnovijem predlogu, Amerikanci koji zarađuju 75.000 USD ili manje i dalje će dobiti potpuno obećanih 1.400 USD. Ali čekovi bi se postupno ukidali za pojedince sa višim nivoima prihoda nego u verziji koju su u subotu usvojile demokate u Kongresu, s tim da pojedinci zarađuju 80.000 USD godišnje ili više, a parovi koji zarađuju 160.000 USD godišnje ili više, više se ne kvalifikuju za novac.

Kongresna verzija zakona takođe bi poslala isplatu od 1.400 američkih dolara osobama koje zarađuju 75.000 USD ili manje svake godine, ali novac bi se sporije ukidao, sa ograničenjem prihvatljivosti na 100.000 USD za pojedince i 200.000 USD godišnje za parove.

To znači da su pojedinci koji zarađuju između 80.000 i 100.000 američkih dolara i parovi koji zarađuju između 160.000 i 200.000 američkih dolara novoizbačeni iz delimične provere prema najnovijem planu, iza kojeg stoji administracija Džoa Bajdena.

Iako bi po verzija zakona u Kongresu odrasli imali više koristi - oko 91%, u poređenju sa 86% Senata - obe verzije koristile bi 100% odraslih i dece koja su među donjih 60% dohotka u SAD-u, prema analizi.

Prihvatljivost provere stimulusa pojavila se kao glavna tačka spora između različitih ideoloških frakcija Demokratske stranke. Stranka ne može sebi priuštiti da izgubi podršku ni jednog jedinog senatskog demokrate, jer joj je potrebno svih 50 članova da mere donesu prostom većinom uz pomoć proceduralnog alata poznatog kao usaglašavanje budžeta.

Naprednjaci su oštro kritikovali odluku o pooštravanju uslova, pri čemu je zastupnica Aleksandrija Okasio-Kortez tvrdila da su se konzervativne demokrate borile tako da je administracija Bajdena poslala „manje i manje izdašne provere pomoći nego što je to uradio Trampov administrator“.

"To je potez koji ima malo ili nimalo političkog ili ekonomskog smisla i usmeren je na element olakšanja koji najosetljiviji osećaju svakodnevni ljudi. Autogol", rekla je Okasio-Kortez, , dodajući u sredu : "Odgovorni smo da pokažemo ljudima u ovoj zemlji šta demokratska većina može učiniti za radne ljude. To znači izdašnije provere pomoći."

S obzirom na to da je Senat spreman da donese svoju verziju zakona čim ove nedelje, Dom će morati ili da glasa o toj meri ili će dve komore morati da se sastanu kako bi izradile konačni predlog zakona.

Zakonodavci se utrkuju da zakone pošalju Bajdenovom stolu pre 14. marta, kada će više od 11 miliona Amerikanaca izgubiti pomoć za nezaposlene kada su dva ključna savezna programa pomoći bez posla kreirana pre godinu dana prema Zakonu CARES - i koji su prošireni u paketu pomoći od 900 milijardi dolara koji Kongres usvojen u decembru - ističu.

Bonus video:

(Espreso / Fox)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.