"ŽESTOKO PROTIVLJENJE": Amerika protiv istrage Suda u Hagu
Foto: EPA/ABED AL HASHLAMOUN

prajs izjavio

"ŽESTOKO PROTIVLJENJE": Amerika protiv istrage Suda u Hagu

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu osudio je danas odluku Fatu Bensude smatrajući da suština odluke "licemerje i antisemitizam"

Objavljeno:

SAD se "žestoko protive" istrazi Medjunarodnog krivičnog suda (MKS) o navodnim zločinima na palestinskim teritorijama, izjavio je večeras portparol američke diplomatije Ned Prajs (Price).

Dodao je da administracije Džozefa Bajdena (Joseph Biden) ipak "preispituje" sankcije preduzete za vreme Donalda Trampa (Trump) protiv tužiteljke Fatu Bensude (Fatou Bensouda) i drugih zvaničnika medjunarodne jurisdikcije. ; Tužiteljka Bensuda saopštila je danas da je pokrenula istragu o navodnim zločinima na palestinskim teritorijama.

Kako je je navedeno, istraga će se voditi "nezavisno, nepristrasno i objektivno, bez straha ili naklonosti". Bensuda je još 2019. godine rekla da postoji "razumna osnova" da se otvori istraga ratnih zločina u izraelskim vojnim akcijama u pojasu Gaze, te širenju jevrejskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu osudio je danas odluku Fatu Bensude smatrajući da suština odluke "licemerje i antisemitizam".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.