PAŠINJAN POSLAO BITNU PORUKU NARODU: Spremni smo da održimo vanredne parlamentarne izbore, ali pod jednim uslovom!
Nikol Pašinjan, Foto: Print Screen Youtube

obraćanje

PAŠINJAN POSLAO BITNU PORUKU NARODU: Spremni smo da održimo vanredne parlamentarne izbore, ali pod jednim uslovom!

Možemo održati vanredne parlamentarne izbore u toku 2021. godine

Objavljeno:

Jermenske vlasti su spremne da održe vanredne parlamentarne izbore, ukoliko opozicione snage potpišu sa njima odgovarajući memorandum, rekao je premijer zemlje Nikol Pašinjan.

- Možemo održati vanredne parlamentarne izbore u toku 2021. godine, ukoliko opozicija, i što je najvažnije parlamentarna opozicija, pristane da se oni održe (potpisavši odgovarajući memorandum). Zbog toga sam već pozvao lidere opozicionih frakcija da se sastanemo i održimo konsultacije - rekao je premijer Jermenije.

Kako je U četvrtak ujutro, Oružane snage Jermenije izdale su saopštenje u kojem traže ostavku samog Pašinjana. Premijer je ovo ocenio kao pokušaj prevrata i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice. Opozicija traži ostavku premijera., „vlada i političke snage treba da garantuju slobodno, pošteno i zakonito održavanje izbora, koji treba da budu sredstvo za obnavljanje društvene solidarnosti“.

Nova politička kriza rasplamsala se u Jerevanu posle Pašinjanovih neopreznih reči o ruskim sistemima „Iskander“. Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije ismejao je premijera, zbog čega je smenjen, a ubrzo nakon njega i načelniku Generalštaba ponuđeno je da podnese ostavku.

U četvrtak ujutro, Oružane snage Jermenije izdale su saopštenje u kojem traže ostavku samog Pašinjana. Premijer je ovo ocenio kao pokušaj prevrata i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice. Opozicija traži ostavku premijera.

Bonus video:

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.