NAJVEĆE ŽARIŠTE KORONE PONOVO BUKTI: Hitno im je poslato 100.000 doza vakcina!
Pandemija, Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA, Ilustracija

BORBA PROTIV KORONA VIRUSA

NAJVEĆE ŽARIŠTE KORONE PONOVO BUKTI: Hitno im je poslato 100.000 doza vakcina!

Kurc je dodao da će se sprovesti istraživanje kako bi se utvrdilo da li je vakcina Fajzer efikasna protiv južnoafričke varijante u onoj meri koju vlada očekuje

Objavljeno:

Austrija će primiti dodatnih 100.000 doza Fajzerovog cepiva protiv kovida-19 kojim će vakcinisati odrasle u alpskoj regiji Tirol, jednom od najvećih žarišta južnoafričke varijante koronavirusa u Evropi, saopštila je danas vlada.

Prošli mesec je vlada uvela negativni test na koronavirus kao obavezujući za izlazak iz Tirola. Studije pokazuju da bi postojeće vakcine mogle imati manju efikasnost protiv te varijante.

- Naš je cilj da tu varijantu suzbijeno najbolje što možemo. Ta varijanta predstavlja pretnju svima nama, ne samo u Tirolu nego i u celoj Austriji - rekao je kancelar Sebastian Kurc. Broj aktivnih slučajeva u Tirolu je s 200 pao na ispod 100.

Kurc je dodao da će se sprovesti istraživanje kako bi se utvrdilo da li je vakcina Fajzer efikasna protiv južnoafričke varijante u onoj meri koju vlada očekuje.

Austrija je deo programa nabavke vakcina u okviru Evropske unije, a Evropska komisija je odobrila isporuku dodatnih doza za sve odrasle u tirolskom okrugu Švac, najteže pogođenom južnoafričkom varijantom.

Austrijsko skijalište Išgl je odlučilo da neće raditi ove zime, objavila je agencija dpa.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.