OVO JE PONIŽAVAJUĆE: Nakon SAD i Japan se žali na kineske metode TESTIRANJA korona virusa!
Model testiranja započet u januaru, Foto: EPA/JAMES ROSS

"PSIHOLOŠKA BOL"

OVO JE PONIŽAVAJUĆE: Nakon SAD i Japan se žali na kineske metode TESTIRANJA korona virusa!

Japanska strana otvoreno navodi da je primarno reč o pokušaju ponižavanja stanovnika pojedinih država

Objavljeno:

Japan je zatražio od Kine da prestane da koristi testiranje na kovid-19 služeći se analnim brisom. Toj su metodi, tvrdi Tokio, posebno izloženi njihovi građani kad ulaze u susednu zemlju. Neki su se požalili da im je postupak prouzrokovao "psihološku bol", kažu japanski zvaničnici, a prenosi BBC.

Glavni sekretar kabineta Katsunobu Kato rekao je da će vlada nastaviti da traži da Kina izuzme njene građane od takve metode testiranja koja se koristi za neke od onih koji su u karantinu ili ulaze u Kinu, napominjući da "to nije potvrđeno nigde drugde u svetu", prenosi japanska agencija Kjodo.

Kina je model analnog testiranja počela da koristi u januaru ove godine. Sjedinjene Države su bile prve koje su se javno požalile na takav tretman i to ne samo građana nego čak i američkih diplomata.

Japanska strana otvoreno navodi da je primarno reč o pokušaju ponižavanja stanovnika pojedinih država. Nije poznato koliko je stanovnika (ili možda čak i stanovnica) Japana bilo izloženo ovom ponižavajućem tretmanu, piše "Jutarnji list".

Vang Venbin, jedan od portparola kineskog ministarstva spoljnih poslova, rekao je u ponedeljak, nakon što je objavljena vest agencije Kjodo, da je Kina protivepidemijske mere prilagodila "u skladu sa naučnim dostignućima” te "relevantnim zakonima i propisima".

Analni su bris (guranje štapića s pamučnim vrhom 3 do 5 centimetra u stražnjicu) počeli da koriste neki kineski gradovi gde lokalni stručnjaci tvrde da tako mogu "povećati stopu otkrivanja zaraženih". Većina naučne zajednice smatra da to nije tačno.

Bonus video:

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.