OVA DEVOJČICA PRODAJE LIMUNADU I SKUPLJA NOVAC ZA OPERACIJU DA BI PREŽIVELA! Pomozite mi, želim da ŽIVIM! (FOTO)
Devojčica, Foto: Her Crumbs His Cross - Elizabeth Scott/FACEBOOK

POTRESNO

OVA DEVOJČICA PRODAJE LIMUNADU I SKUPLJA NOVAC ZA OPERACIJU DA BI PREŽIVELA! Pomozite mi, želim da ŽIVIM! (FOTO)

Elizabeth je potom razjasnila situaciju nakon što je vest o devojčici izazvala negodovanje na društvenim mrežama.

Objavljeno:

Pored hleba i peciva, limunadu možete da kupite i u Savage’s Bakeri u mestu Homevood u Alabami. Sedmogodišnja Liza Scott, ćerka vlasnice bara Elizabeth Scott, odnedavno stoji iza štanda sa pomenutim pićem.

Jer kada vam život podari limun, vi pravite limunadu - i to je upravo ono što je radila mala Lisa - naime, sav prihod od prodaje soka biće upotrebljen za plaćanje njene nedavne operacije na mozgu. Čaša limunade košta 25 centi (nešto manje od dvije kune).

"Lekari su joj dijagnostikovali tri retke malformacije u mozgu koje zahtevaju hitnu pažnju kako bi se sprečili dalji napadi, moguća krvarenja ili moždani udar", izjavila je njenu majku Elizabeth Florida Nevs Times.

Sedamgodišnja Liza je imala napade krajem januara ove godine koji su doveli do toga da se onesvestila i imala teške kontrakcije mišića, a devojčica treba da leti u dečiju bolnicu u Bostonu sledeće nedelje, gde će biti podvrgnuta prvoj u nizu operacija.

„Ne mogu više ovako, nadam se da ću preživeti“, rekla je devojčica lokalnoj televizijskoj stanici u Alabami.

„Moja majka mi stalno govori da hoću, ali ne osećam se tako“, dodala je.

Zabrinuta majka Elizabeta kaže da se u ovim najtežim trenucima svog života oslanja na veru da bi ostala jaka.

- Mnogo se molim ... Moja ćerka je zaista posebna, uvek je bila zabavna, energična, kreativna devojka koja voli umetnost, a znanje o njenoj dijagnozi nas je potpuno preplavilo - rekla je i dodala da su troškovi putovanja, hotela a Lisino lečenje se već popelo na 10.000 dolara, a ona kao samohrana majka dvoje dece to jednostavno ne može priuštiti sama.

Tako je devojčica odlučila da proda limunadu u pekari svoje majke, a Elizabeth je bila prinuđena da zatraži pomoć i u vidu internet donacija. Srećom, porodica je do vikenda skupila 236.000 američkih dolara, a deo prodaje limunade biće dodat tom iznosu.

Elizabeth je potom razjasnila situaciju nakon što je vest o devojčici izazvala negodovanje na društvenim mrežama.

- Moj otac, odnosno njen deda i ja smo pre godinu dana napravili štand za limunadu za njenu zabavu. Mesecima se nije koristila zbog pandemije, a onda je Liza ponovo želela da proda limunadu kako bi nam pomogla da prikupimo novac za njenu operaciju ... Nisam očekivao da će nas kontaktirati toliko ljudi, beskrajno sam im zahvalan - kaže majka, kako izveštava CTV Nevs.

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.