SASTALI SE PREDSEDNIK I PREMIJER JERMENIJE: Na stolu su bile goruće teme!
Armen Sarkišian i Nikol Pašinjan, Foto: Printscreen/Youtube

bitni razgovori

SASTALI SE PREDSEDNIK I PREMIJER JERMENIJE: Na stolu su bile goruće teme!

Predsednik i premijer su se osvrnuli na unutrašnju političku situaciju u zemlji

Objavljeno:

Predsednik Jermenije Armen Sarkišian i premijer Nikola Pašinjan sastali su se danas kako bi razgovarali o unutrašnjoj političkoj situaciji, saopštila je predsednička pres služba.

"Budući da predsednik Armen Sarkišjan ima zdravstvenih problema, premijer ga je posetio. Naravno, predsednik i premijer su se osvrnuli na unutrašnju političku situaciju u zemlji. Drugi tokovi informacija su apsolutno lažni, oni pokušavaju da pogoršaju ionako napetu situaciju", navodi se u saopštenju, koje prenosi Tass.

Predsednička pres služba takođe je saopštila da se predsednik rukovodi isključivo Ustavom i postupa u nacionalnim interesima u okviru svojih ovlašćenja.

Generalštab oružanih snaga Jermenije tražio je 25. februara ostavku premijera i njegove vlade, a izjavu su potpisali načelnik Generalštaba Onik Gasparjan, njegovi zamenici, šefovi odeljenja i korpusa. Pašinjan je to smatrao pokušajem vojnog puča i najavio je smenu načelnika Generalštaba, prenosi Tass.

Inače, prema Ustavu komandanta oružanih snaga imenuje predsednik na predlog premijera. U subotu je predsednik vratio premijeru svoj predlog da smeni načelnika Generalštaba, a premijer je ponovio svoj predlog predsedniku, koji ima tri dana da potpiše dekret o smeni ili ga ospori na Ustavnom sudu.

Predsednik je inače izjavio da ne podržava nijedan vid političkog pritiska.

Masovni skupovi pristalica i protivnika premijera traju u Jermeniji od četvrtka. Od petka, predsednik ima konsultacije sa glavnim političkim akterima u državi, navodi agencija.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.