PRINC FILIP HITNO PREBAČEN U DRUGU BOLNICU: Stiglo saopštenje iz Bakingemske palate
Princ Filip, Foto: Printscreen/Youtube

LONDON

PRINC FILIP HITNO PREBAČEN U DRUGU BOLNICU: Stiglo saopštenje iz Bakingemske palate

Kraljica i princ Filip primili su prvu dozu vakcine protiv korona virusa u januaru 2021. godine

Objavljeno:

Britanski princ Filip, suprug kraljice Elizabete II, premešten je iz jedne Londonske bolnice u drugu u ponedeljak, radi lečenja infekcije i posmatranja postojećeg zdravstvenog stanja srca, saopštila je Bakingemska palata.

99-ogodišnji vojdvoda od Edinburga je primljen u bolnicu Kralj Edvard VII u Londonu 17. februara, zato što se loše osećao.

Filip je tamo proveo 14 dana i 13 noći - što je njegov najduži boravak u bolnici do danas - pre nego što je u ponedeljak prebačen u bolnicu Svetog Bartolomeja, takođe u Londonu, gde će lekari nastaviti da ga leče od infekcije, ali i preduzeti testiranje i posmatranje za postojeće stanje srca.

Vojvoda reaguje na lečenje, ali se očekuje da će ostati u bolnici najmanje do kraja nedelje, navodi se u saopštenju kraljevskog ureda za komunikacije.

Najmlađi sin princa Filipa, princ Edvard, nedavno je sopštio da njegovom ocu ide "mnogo bolje" i da se raduje povratku kući.

"Umali smo nekoliko briljantnih i dražesnih poruka svih vrsta ljudi. Mi to zaista cenimo, kao i on. Prenosio sam ih dalje", rekao je Edvard.

Filipov unuk, princ Vilijam, ranije je rekao da se njegov deda oseća "ok" i da bolničko osoblje pazi na njega.

Princ Filip, koji u junu puni 100 godina, povukao se uz javnog života 2017. godine i od tada je nekoliko odlazio u bolnicu. U decembru 2019. godine dobio je bolničko lečenje zbog postojećeg stanja. Vojvoda od Edinburga je takođe predao vozačku dozvolu u februaru 2019. godine nakon što je učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

Kraljica i njen suprug su veći deo protekle godine proveli u zamku Vindsor, izvan Londona, pošto su se odselili iz Bakingemske palate tokom prvog talasa pandemije Covid19 u proleće 2020. godine. U aprilu 2020. godine, vojvoda od Edinburga dao je izjavu za javnost, zahvaljujući svim radnicima širom Velike Britanije,

Kraljica i princ Filip primili su prvu dozu vakcine protiv korona virusa u januaru 2021. godine.

(Espreso/edition.cnn.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.