ENTONI FAUČI O IZBORU VAKCINA: Dobro ga POSLUŠAJTE!
Entoni Fauči, Foto: EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / UPI POOL

apel

ENTONI FAUČI O IZBORU VAKCINA: Dobro ga POSLUŠAJTE!

Fauči je upozorio ljude da ne odugovlače sa primanjem vakcine!

Objavljeno:

Vodeći američki stručnjak za infektivne bolesti doktor Entoni Fauči poručio je danas da treba primiti bilo koju vakcinu protiv korona virusa koja je dostupna, bez obzira o kojoj se radi.

On je za televiziju En-Bi-Si (NBC) rekao da je to što će i treća vakcina protiv kovida-19 biti dostupna u SAD "samo dobra vest" ; i da će pomoći da se kontroliše pandemija. ; Američko regulatorno telo objavilo je juče da je vakcina kompanije Džonson i Džonson (Johnson & Johnson) koja se daje u jednoj dozi pruža jaku zaštitu od teškog oblika kovida-19. Očekuje se da će je američka Uprava za lekove (FDA) uskoro odobriti.

Fauči je upozorio ljude da ne odugovlače sa primanjem vakcine Džonson i Džonsona da bi čekali da dobiju malo efikasniju vakcinu Fajzera i Moderne.

On je rekao da je "trka izmedju virusa i davanja vakcine ljudima" i da što se duže čeka sa vakcinacijom to je bolja šansa da virus razvije novu varijantu ili mutaciju. ; Američki stručnjak je rekao da su zvaničnici za javno zdravlje uvek zabrinuti zbog mutacija virusa i naglasio važnost sprovodjenja mera kao što je nošenje maski i društvenog distanciranja. Najčešći mutirani soj korona virusa koji se pojavljuje u SAD je britanski. Fauči je rekao da vakcine koje se distribuiraju u SAD jasno mogu da suzbiju taj konkretni soj.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.