BELGIJANCI TRAŽE UKIDANJE RESTRIKTIVNIH MERA: Ovde policijski čas traje četiri meseca!
Belgija, Foto: Youtube / Printscreen

dokle više

BELGIJANCI TRAŽE UKIDANJE RESTRIKTIVNIH MERA: Ovde policijski čas traje četiri meseca!

Oni su poručili da je policijski čas "mera previše"

Objavljeno:

Belgijske nacionalne vlasti dobijaju sve više zahteva za ukidanje policijskog časa koji u ovoj zemlji u kontinuitetu traje već četiri meseca, a posednji zahtev za ukidanjem policijskog časa udruženo su podneli mladi okupljeni oko svih važnijih političkih stranaka u Flandriji, uključujući demohrišćane, socijaliste, liberale, zelene i flamanske nacionaliste.

Oni su poručili da je policijski čas "mera previše" i postavaili pitaje njene dalje neophodnosti, ali i negativnih efekata.

Nekoliko političara, uključujući lidera flamanske liberalne stranke Open VLD, Egberta Lahaerta, takođe je postavilo pitanje neophodnosti, efikasnosti, ali i obećane privremnosti policijskog časa u Belgiji.

Policijski čas u Belgiji se primenjuje tokom njavećeg dela pandemije i to od 22:00 do 6:00 ujutru u Valoniji i regionu glavnog grada Brisela, a u Flandriji između ponoći i 5:00 ujutru.

Belgijski Savetodavni odbor za primenu mera za suszbinjae pandemoje sastaje se u petak 26. februara.

Na agendi je razmatranje postojećeih restrikicija uključujući i policijski čas, potpunu zabranu rada kafica i restorana, ali i zabrana svih neesencijalnih putivanja kako iz i tako u zemlju, zbog čega je Belgija opomenta od starne Evropske komisije.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.