PRONAĐENO VIŠE OD 16 METRIČKIH TONA DROGE: U Nemačkoj izvršena najveća zaplena kokaina ikad u Evropi!
Droga, Foto: AP/Andreas Geber

DROGA U LIMENKAMA

PRONAĐENO VIŠE OD 16 METRIČKIH TONA DROGE: U Nemačkoj izvršena najveća zaplena kokaina ikad u Evropi!

Droga je pronađena tokom pretrage pet kontejnera iz Paragvaja 12. februara, koje su evropske carinske vlasti označile kao sumnjive prilikom analize rizika

Objavljeno:

Nemački carinici pronašli su više od 16 metričkih tona kokaina u kontejnerima koji su u Hamburg stigli iz Paragvaja, saopštile su danas nemačke vlasti.

Prema navodima carinske službe u Hamburgu, reč je o najvećoj količini kokaina koja je ikada zaplenjena u Evropi i jednoj od najvećih zaplena u svetu.

Kako se dodaje, droga je pronađena tokom pretrage pet kontejnera iz Paragvaja 12. februara, koje su evropske carinske vlasti označile kao sumnjive prilikom analize rizika, prenosi AP.

Carinici su pronašli kokain skriven u više od 1.700 limenki.

Nemačke i holandske vlasti su u narednih nekoliko dana sprovele dodatnu istragu i zaplenile još 7,2 metričkih tona kokaina u nedelju u belgijskoj luci Antverpen.

Carinska služba u Hamburgu navodi da bi količina od ukupno zaplenjenih više od 23 tona kokaina na ulici mogla da se proda za više milijardi evra.

Holandske vlasti u sredu su uhapsile 28-ogodišnjeg muškarca iz Vlardingena, koji se sumnjiči da je odgovoran za pošiljke.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.