FILIPINI ČINE SVE ŠTO MOGU DA DOĐU DO VAKCINE PROTIV KORONA VIRUSA: Daćemo vam lekare, vi nama dajte cepivo
Jedna od azijskih zemalja sa najvećim broja zaraženih, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

pandemija

FILIPINI ČINE SVE ŠTO MOGU DA DOĐU DO VAKCINE PROTIV KORONA VIRUSA: Daćemo vam lekare, vi nama dajte cepivo

Visperas kaže da su Filipini spremni da uklone ograničenja u zamenu za vakcine iz Velike Britanije i Nemačke

Objavljeno: 23.02.2021. 21:45h

Filipini će dozvoliti da se hiljade zdravstvenih radnika iz te zemlje zaposli u Velikoj Britaniji i Nemačkoj, ukoliko te dve države pristanu da doniraju Filipinima vakcine protiv korona virusa, izjavila je danas direktorka kancelarije za međunarodne poslove u Ministarstvu rada Alis Visperas.

Ministarstvo zdravlja Velike Britanije saopštilo je da nije zainteresovano za takav dogovor i da je prioritet korišćenje vakcina u zemlji, ali je poručilo da će u budućnosti deliti višak vakcina na međunarodnom nivou, prenosi Rojters.

Filipini, jedna od azijskih zemalja koje imaju najveći broj slučajeva korona virusa, ublažili su mere zabrane o zapošljavanju zdravstvenih radnika u inostranstvu, ali i dalje ograničavanju broj zdravstvenih stručnjaka koji mogu da napuste zemlju na 5.000 godišnje, piše Tanjug.

Visperas kaže da su Filipini spremni da uklone ograničenja u zamenu za vakcine iz Velike Britanije i Nemačke, koje bi se koristile za vakcinisanje radnika koji idu u inostranstvo i stotina hiljada Filipinaca koji ulaze u tu zemlju.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media