OVO JE DŽESIKA ZAVETNICA: Optužbe su teške posle upada u KAPITOL 6. januara, ali i njena odbrana je baš zanimljiva
Džesika Votkins, Foto: Montgomery County Jail/Handout via REUTERS

Protesti u americi

OVO JE DŽESIKA ZAVETNICA: Optužbe su teške posle upada u KAPITOL 6. januara, ali i njena odbrana je baš zanimljiva

,, Njoj je data VIP propusnica za pobunu.Sastala se sa Tajnom službom.''

Objavljeno:

Vođa ekstremno desničarske grupe "Zavetnici" koja je optužena zbog povezanosti sa pobunom u US Kapitolu, 6. januara u Vašingtonu i pružanja "sigurnosne podrške" na pro-Trampovom okupljanju, sastala se sa agentima tajne službe, piše u sudskoj prijavi.

Džesiki Votkins, (38), navodno je data "VIP propusnica" za pobunu gde je tadašnji predsednik, Donald Tramp govorio pre opsade Kapitola, napisali su njeni advokati u peticijii odbrane podnete u subotu.

"Gospođa Votkins bila je prisutna ne kao pobunjenik, već kao pružilac sigurnosti govornicima na pobuni, kako bi obezbedila pratnju zakonodavcima i osatalima u šetnji do Kapitola, organizovane od strane tadašnjeg predsednika, i takođe kako bi bezbedno ispratila protestante od Kapitola do njihovih vozila kao završni čin protesta,'' piše u podnesku.

"Njoj je data VIP propusnica za pobunu. Sastala se sa Tajnom službom."

Ali u subotnjem podnesku, njeni advokati su rekli da ona "nije učestvovala ni u jednom nasilju ili sili na teritoriji Kapitola ili u samom Kapitolu."

Votkins, koja je u pritvoru još od sredine januara, izjasnila se da nije kriva za optužbe zavere.

Zatražila je da bude puštena u kućnom pritvoru dok čeka suđenje, napominjući da je izložena oštrom tretmanu kao transrodna osoba.

Tajna služba je izjavila da svaka tvrdnja da agencija angažuje građane kako bi predstavljali samu agenciju 6. januara, lažna.

Bonus video:

(Espreso/ Nypost)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.