ZIMSKE OLUJE I EKSTREMNE HLADNOĆE ODLOŽILE ISPORUKU VAKCINA U AMERICI: Temperature su izuzetno niske!
Oluja, Foto: Printscreen

zimska oluja

ZIMSKE OLUJE I EKSTREMNE HLADNOĆE ODLOŽILE ISPORUKU VAKCINA U AMERICI: Temperature su izuzetno niske!

Ekstremno vreme proširilo se velikim delovima SAD od 14. februara

Objavljeno:

Velike zimske oluje, ekstremne hladnoće i prekidi u snabedavnju strujom zatvorili su više od 2.000 mesta za vakcinaciju i odložili isporuku šest miliona doza vakcina u svih 50 država prošle nedelje, rekao je viši savetnik Bele kuće Endi Slavit.

- Predviđamo da će sve zaostale doze biti isporučene u narednih nedelju dana, a većina će biti isporučena u narednih nekoliko dana - rekao je Slavit, prenosi Glas Amerike, piše Tanjug.

Vreme je izazvalo smetnje u čitavom lancu snabdevanja, rekao je Slavit.

Vremenske prilike se poboljšavaju i isporuke se vraćaju na pravi put, sa 1,4 miliona doza koje se isporučuju u petak, rekao je Slavit, dodajući da će, međutim, biti potrebno vreme da se sve pročisti.

Ekstremno vreme proširilo se velikim delovima SAD od 14. februara.

Obilne snežne padavine i rekordno niske temperature pogodile su Oklahomu i Arkansas i izazvale nestanak struje širom Teksasa.

Oluje su sprečile napore Bajdenove administracije da se pojača isporuka vakcina. Ranije tokom meseca, u proseku je isporučivano više od 1,5 miliona doza dnevno.

Preliminarni podaci od prošle nedelje pokazuju nagli pad, ali potpuni brojevi još nisu dostupni.

Postrojenja za pakovanje vakcina farmaceutske kompanije Moderna izbačena su iz pogona zbog zimske oluje, a zatvaranje puteva zadržavalo je isporuke između mesta proizvodnje, distribucije i otpreme.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.