VAKCINE ZA SVOJU ZEMLJU NABAVLJALI PREKO VEZE? Predsednik Argentine traži ostavku MINISTRA ZDRAVLJA!
Sumnja se da su koristili veze za dobijanje vakcina, Foto: Printscreen Youtube

OSTAVKA

VAKCINE ZA SVOJU ZEMLJU NABAVLJALI PREKO VEZE? Predsednik Argentine traži ostavku MINISTRA ZDRAVLJA!

Argentinski predsednik zatražio ostavku ministra Garsije nakon javnih optužbi da je barem 10 osoba primilo vakcinu

Objavljeno:

Argentinski predsednik Alberto Fernandez zatražio je ostavku ministra zdravlja Ginesa Gonzalesa Garsije nakon medijskih izveštaja da su ljudi koristili veze da bi dobili pristup vakcinama protiv KOVID-19, potvrdili su Rojtersu poverljivi izvori u argentinskoj administraciji.

Rojters prenosi da je argentinski predsednik zatražio ostavku ministra Garsije nakon javnih optužbi da je barem 10 osoba primilo vakcinu ne poštujući redovnu proceduru, a među njima je bio i poznati stariji novinar Horacio Verbitski koji je izjavio da je vakcinisan nakon što je direktno razgovarao s ministrom.

„Nazvao sam svog starog prijatelja Ginesa Gonzaleza Garsiju i on mi je rekao da odem u bolnicu Posadas po vakcinu", rekao je Verbitski u razgovoru za jednu lokalnu radio stanicu, navodi agencija.

Lokalni mediji izveštavali su o više slučajeva vakcinacije političara i drugih lica koji nisu bili u prioritetnim grupama.

Dva izvora u predsednikovom kabinetu potvrdila su nezvanično Rojtersu izveštaje medija da je predsednik zbog ovoga zatražio Garsijinu ostavku, ali nisu mogli da imenuju njegovog naslednika, a argentinsko ministarstvo zdravlja nije odmah odgovorilo na zahtev agencije za komentar.

Od decembra Argentina koristi rusku vakcinu „Sputnjik V“ za prioritetnu imunizaciju zdravstvenih radnika u „crvenim zonama“ , a zemlja je ove nedelje počela da vakciniše i neke osobe starije od 70 godina, ali uz obavezno zakazaivanje i poštovanje procedure koja prvo podrazumeva registraciju, navodi agencija.

Bonus video:

Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.