Kuju zaveru protiv kraljice? Tajni komitet planira krunisanje princa Čarlsa! (FOTO)
Foto: Reuters

Rade joj o glavi

Kuju zaveru protiv kraljice? Tajni komitet planira krunisanje princa Čarlsa! (FOTO)

Prema pisanju britanskih medija, u Kraljevstvu je već osnovan tajni komitet koji priprema ceremoniju krunisanja princa Čarlsa
Objavljeno:

Komitet pod nazivom “Zlatna kugla” postoji duže od deset godina i čine ga članovi aristokratije, koji treba da se pobrinu da kada kraljica Elizabeta Druga umre, protokol bude ispunjen.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Na čelu je navodno vojvoda od Norfolka, a članovi navodno planiraju i sahrane kraljice Elizabete i njenog supruga princa Filipa i to pod šiframa “Londonski most” i “Fort bridž”.

foto: AP

Kraljevska istoričarka dr En Vajtlok ispričala je za britanske medije da je naziv tajne grupe inspirisan kraljevskim nakitom koji se koristi u ceremoniji krunisanja. - Kugla je šuplja lopta od zlata i predstavlja simbol vlasti. Ona označava Hristovu vlast nad svetom oličenu u vlasti monarha, kaže Vajtlok.

- Naziv komiteta nas podseća na samu ceremoniju u kojoj se kralj zaklinje ne svom narodu niti podanicima, nego Bogu. Detalji Čarlsovog budućeg krunisanja nisu poznati, ali prema izveštajima, biće manje pompezno od krunisanja Elizabete Druge 1953.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.