BAJDEN OBNAVLJA TRANSATLANSKU SARADNJU: Podržan od Makrona, Džonsona, a najveći VETAR U LEĐA MU JE MERKELOVA!
Saradnja, Foto: Printscreen youtube

Minhenska bezbednosna konferencija

BAJDEN OBNAVLJA TRANSATLANSKU SARADNJU: Podržan od Makrona, Džonsona, a najveći VETAR U LEĐA MU JE MERKELOVA!

Merkel i Bajden na MSC o obnavljanju transatlantske saradnje

Objavljeno:

Minhenska bezbednosna konferencija (MSC) održaće sutra specijalni skup posvećen obnavljanju transatlantske saradnje, o kojoj će govoriti brojni svetski lideri.

"Nakon izazovne godine po transatlanske odnose i međunarodnu zajednicu u celini počinjemo 2021.vanrednim virtuelnim specijalnim skupom", najavio je MSC sutrašnju onlajn konferenciju.

Svetski lideri, kao što su francuski predsednik Emanuel Makron, predsednik SAD Džozef Bajden, nemačka kancelarka Angela Merkel, britanski premijer Boris Džonson, generalni sekretar UN Antonio Gutereš, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen , šef Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus, te i Bil Gejts razgovaraće o obnovi transatlantske saradnje i suočavanju sa globalnim izazovima.

Inače Bajden je, kako se ističe u saopštenju, prvi predsednik SAD koji će se obratiti Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. MSC navodi i da ovaj specijalni skup ne zamenjuje godišnju konferenciju, kao i da će dati smernice za debate u Minhenu, koje će biti vođene na konferenciji, a koja bi se održala čim epidemiološka situacija to bude dozvolila.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.